Міліція порушила кримінальне провадження після переписування протоколів на 196 і 199 ОВК

27 Жовтня 2014 11:28

Після виявленого спостерігачами ГМ “Опора” переписування протоколів підрахунку голосів у 196 і 199 ОВК, правоохоронні органи відкрили два кримінальних провадження за частиною 3 статті 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу України.

Про це у спільноті “Контроль за дотриманням виборчого законодавства” повідомив начальник управління МВС України в області Владислав Пустовар.

“Сьогодні, під час моніторингу мережі Інтернет було виявлено інформацію, про те що на 196 та 199 ОВК деякі члени виборчих дільниць вносили зміни в протоколи підрахунку голосів безпосередньо в приміщенні окружної виборчої комісії. Отримана інформація була відразу зареєстрована. На місця події направлено слідчо-оперативні групи. Зібрано необхідні матеріали.
Наразі за даними фактами відкрито два кримінальних провадження за частиною 3 статті 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу України.
Працівники міліції і надалі будуть жорстко реагувати на всі випадки порушень виборчого законодавства. Це позиція МВС України, якої дотримується і Управління МВС в Черкаській області, – підкреслив Пустовар. – Також варто зазначити, що після того, як спостерігач зафільмував, як член виборчої дільниці вносила зміни до протоколу, їй стало зле. До ОВК викликали швидку, яка забрала жінку до лікарні, де вона зараз перебуває на стаціонарному лікуванні”.

21212+