На “ТЕМПі” із вживаних газових балонів роблять “буржуйки” в зону АТО

3 Листопада 2014 17:04
ribalych.ru

ribalych.ru

Працівники “ТЕМПу” заходились виготовляти для бійців АТО обігрівачі. Причому із вживаних газових балонів. Над проектом, кажуть, довго не мудрували. Бо цією конструкцією люди послуговуються вже давно. Модель лише трохи удосконалили для зручності, повідомляє “ВІККА“.

Горить, аж тріщить – хвалиться директор “ТЕМПу” Олександр Згіблов. Його працівники вже тиждень як виготовляють на території заводу ось такі буржуйки. Усі, говорить, обігріватимуть наших бійців. За паливо згодяться і дрова, і вугілля. Аби піч не лише гріла вояк – “темпівці” доладнали до неї ще сушилку для одягу. Буржуйка може й прогодувати в польових умовах. За імпровізовану плиту – пластина.

Міні-обігрівачі на заводі майструють із вживаних пропанових балонів – ємністю у 50 літрів. Ними підсобили небайдужі черкасці. Слюсар Сергій саме вирізьблює болгаркою технологічні отвори для майбутнього виробу.

Сергій, слюсар: “Кожен може зробити , хто має доступ до інструментів”.

А це вже над балоном-обігрівачем працюють електрозварювальники. Підганяють під параметри кожну деталь. Аби буржуйка була якісною, а головне – безпечною.
Сергій Чепель, електрозварювальник: “Щоб був міцний шов. Щоб не було зазорів. І хлопці, щоб наші чадом не дихали”.

Одна така буржуйка може обігріти приміщення площею понад 20 квадратних метрів.

Виготовляти обігрівачі зі звичайних балонів – ідея волонтерів. Саме вони, говорять “темпівці”, попрохали долучитися до доброї справи. Над проектом обігрівача, кажуть робітники, довго не мудрували. Бо цією конструкцією люди послуговуються вже не один рік.

Олександр Згіблов, директор ПАТ “ТЕМП”: Це не є наше ноу-хау. Ми роздали проекти усім охочим. Усе, аби їх більше виготовити.

Перша партія твердопаливних обігрівачів вже на передовій. Черкаськими буржуйками гріються бійці що у Волновасі та Донецькому аеропорту.