Хто повинен займатися декомунізацією України?

12 Листопада 2014 17:14
ipress.ua

ipress.ua

Декомунізація України має здійснюватися органами місцевого самоврядування в рамках спеціальної продуманої й обґрунтованої програми. Таку думку висловив радник Президента України Микола Томенко, коментуючи нічні (зазвичай) “зачистки” українських міст від пам’ятників тоталітарної епохи, інформує прес-служба політика.

“На моє глибоке переконання, настав час ухвалення відповідної державної програми декомунізації та залучення до її реалізації органів місцевого самоврядування, Інституту національної пам’яті та фахівців в питанні історії і краєзнавства до очищення України від символів тоталітаризму, відновлення історичних назв зокрема та історичної спадщини загалом”, – вважає Томенко.

Він повідомив, що саме таку пропозицію вніс до коаліційної угоди, і вона була підтримана усіма учасниками переговорів. Томенко також сподівається, що наступний Уряд спільно з органами місцевого самоврядування почне активно її реалізовувати.

“Ця програма повинна здійснюватись не через нічні дії патріотів в якихось поодиноких містах чи селах України, а бути системною, продуманою та обґрунтованою. Тому я переконаний, що декомунізація України – це справа місцевого самоврядування та фахівців”, – підсумував радник Президента.