Виходить у прокат перший український 3D-мультфільм (відео)

15 Грудня 2014 09:30

im578x383-иимимс18 грудня о 18:00 в новому кінотеатрі Multiplex (ТРК «Проспект», Київ, вул. Червоногвардійська, 1В) відбудеться прем’єра першого за часів Незалежності вітчизняного повнометражного мультфільму.

Про це повідомила прес-служба Держкіно.

Виконаний у класичній мальованій анімації, 70-хвилинний мультфільм «Бабай» (робоча назва «Хто боїться дядечка Бабая?»), що є компіляцією казок в пригодницько-комедійному жанрі, був профінансований Державним агентством України на 100% (7 млн. 99 тис. грн.) і запущений у виробництво ще 2007 року. Фільм був заморожений через недофінансуванням, та 2011 року між Держкіно і «Укранімафільм» була підписана додаткова угода, і він перезапустився з новим режисером (Мариною Медвідь) і новою командою, інформує “Вголос”.

Сюжет — авантюрна мандрівка дівчинки, яка йде рятувати дідуся та бабусю. Дорогою їй зустрічається повний набір українських фольклорних персонажів. Бабай мусить підтримувати злий імідж проти власної волі. Він ходить на ходулях, щоби здаватися вищим і страшнішим.

Ролі у мультфільмі озвучували відомі актори театру і кіно, серед яких і Остап Ступка, і Ірма Вітовська, і Борис Георгієвський, і Володимир Данилець. Діалоги корегувала письменниця Софія Андрухович, надаючи їм більш автентичного і сучасного вигляду.

«Бабай» виходитиме в український прокат на майже 100 екранах. Також, одночасно з Україною, прокат почнеться в Росії, Білорусі та Казахстані, де кількість екранів наближається до 300.

З кожного проданого квитка 1 гривня буде відправлена на потреби дітей переселенців.