МОН порушує закон, не призначаючи вибори ректора ЧНУ, – Томенко

26 Грудня 2014 12:16
pro-vincia.com.ua

pro-vincia.com.ua

Міністерство освіти й науки України порушує закон, не призначаючи вибори ректора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Про це повідомив народний депутат Микола Томенко у своєму фейсбуці.

“Вчора був у рідному Університеті імені Тараса Шевченка, де нарешті обрали деканом історичного факультету фахового і патріотичного чоловіка. Івана Патриляка підтримали і студенти і “прогресивні випускники”.(Щоправда вдалося це з другого разу) Отож, вітаю!
Натомість, черкаська громадськість намагається з’ясувати,коли відбудуться вибори ректора їхнього Університету ім. Богдана Хмельницького. Попередня оцінка ситуації – МОН порушує Закон, не призначаючи виборів. Готую звернення до Міністерства. Але студенство й викладачі повинні також бути активнішими!”, – написав Томенко.

Нагадаємо, після закінчення контракту ректора ЧНУ Анатолія Кузьмінського наприкінці червня в.о. ректора вишу було призначено колишнього голову Черкаської ОДА Олександра Черевка. “Його завдання – довести університет до наступних виборів ректора”, – говорив про Черевка міністр освіти Сергій Квіт.