Лави рятувальників поповнилися 28 новими “бійцями” (відео)

27 Грудня 2014 17:27
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

28  рятувальників урочисто прийняли присягу на вірність народові України. Усі вони – випускники навчального пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту Відтепер їхнім щоденним обов’язком стане боротьба з небезпекою та допомога усім, хто цього потребує.

Для кожного новоспеченого рятувальника урочисте зачитування присяги – це не просто ритуал, а нова точка відліку, адже усе їхнє життя з цього моменту змінюється.

“За таку роботу беруться лише найкращі, сильні духом та тілом, найвідповідальніші, найбільш мужні. Адже роботи щодо реалізації державної політики у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та забезпечення безпеки населення і територій рятувальникам вистачає. Лише цього року в Черкаській області ліквідовано 1178 пожеж, здійснені виїзди на 95 дорожньо-транспортних пригод. Завдяки вмілим та рішучим діям особового складу врятовано 75 людей та 814 будівель. Приємно зазначити, що жодна з надзвичайних ситуацій та подій не залишилась без відповідного реагування з нашого боку”, – зазначив перший заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Сергій Сташенко.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Говорили рятувальники і про нові виклики, які постали перед службою ДСНС – розмінування територій, звільнених від сепаратистів, побудова оборонних укріплень, допомога українській армії.

“Нині кожен з нас нині стоїть перед новими і складними викликами сьогодення, тож необхідно мати мужність і сталеву витримку, щоб відповідно на них реагувати. Сподіваємось, що знання, отримані під час навчання, допоможуть вам гідно виконувати свій обов’язок, а ваші старші товариші та ветерани рятувальної служби поділяться своїм досвідом та за необхідності підставлять плече, – підсумував начальник  Навчально-методичного центру цивільного захисту Олексій Биков.