Депутати знову перевірятимуть діяльність обласного КП “Фармація”

21 Січня 2015 16:17

1408363596_aptekaТимчасову контрольну комісію з фінансово-господарської перевірки КП “Фармація” Черкаської облради утворили сьогодні депутати.

Михайло Мушієк обгрунтував необхідність створення такої депутатської комісії:

“По “Фармації” в нас є питання. Директор підприємства не допускає власників, тобто представників обласної ради, для перевірки фінансової діяльності. Дохід однієї аптеки 400 тисяч гривень на рік. А в мережі “Фармація”, де більше сотні аптек, – 100 тисяч гривень на рік. Тому постає питання: що там не так? Думаю, комісія, підтримана радою, матиме змогу до перевірки діяльності цього підприємства”.

Депутат Володимир Гресь нагадав, що влітку 2014 року комісію з перевірки “Фармації” було створено, тому претензії радше – до якості її роботи.

“Інше питання: ми пам’ятаємо, коли створилася комісія з перевірки КП “Облпаливо”, один із її керівників, депутат Юлія Воєвода, став комерційним директором цього підприємства. “Облпаливо” банкрут, все підприємство не отримує заробітної плати, комерційний директор отримує. Чи хтось хоче з членів комісії стати комерційним директором “Фармації”?, – зауважив Гресь.

За словами голови облради Валентини Коваленко, результатами роботи колишньої комісії під головуванням першого заступника голови Наталії Кравцової стало рішення про відсторонення керівника КП “Фармація” Олега Борисенка. Втім, тоді цьому рішенню на сесії забракло голосів. А тому питання стосовно діяльності “Фармації” лишається відкритим.

Зрештою, депутати підтримали створення тимчасової контрольної комісії з перевірки фінансової діяльності комунального підприємства. Комісії очолив Михайло Мушієк, а до її складу увійшли Юлія Воєвода, Олександр Турченяк, Павло Філіпенко та Олександр Сингаєвський. Разом із тим, облрада не підтримала пропозицію Коваленко відсторонити директора підприємства на час перевірки.