7 продуктів, які не можна вживати натщерсерце

24 Січня 2015 11:00

Still life with citrus fruitРанок – найпрекрасніша пора усього дня, все починається заново, ти пробуджуєшся з новими силами. Щоб день пройшов успішно, почни його з правильного сніданку! Адже те, як ти себе будеш почувати весь день, дуже залежить від сніданку.

Перший прийом їжі – знаковий, тож треба подбати, щоб ця їжа була не тільки корисною, але й не нашкодила твоєму здоров’ю. Багато продуктів, які ми бачимо на столі вранці, категорично не можна їсти натщесерце! Ознайомся з цим списком нижче і ти зрозумієш, що робив не так …

1. Цитрусові

Цитрусові мають неприємну здатність викликати у людей алергію. Навіть якщо у тебе немає схильності до алергічних реакцій, спожиті в першу чергу на сніданок фрукти можуть відгукнутися неприємними висипаннями. Не можна так серйозно навантажувати печінку, а цитрусові, якщо їх їсти натщесерце, якраз і є одним із таких небезпечних навантажень. Гастрит теж не з’являється у людей без причини – апельсиновий сік на голодний шлунок може посприяти успішному початку гастриту. Перед тим як їсти цитрусові і пити соки, з’їж тарілочку вівсянки, наприклад. Їж цитрусові на сніданок, але тільки не натщесерце.

2. Банани

2

Банани славляться високим вмістом магнію, який покращує роботу серця. Але не потрібно хапатися за них, з’явившись рано вранці на кухні. З’їдений натще банан може порушити калієво-магнієвий баланс, так що не дивуйся, якщо після такого сніданку ти відчуватимеш увесь день млявість.

3. Сирі овочі

Не лише гастрит, але і виразку “в навантаження” може спровокувати сніданок із сирих овочів. Вся справа в кислотах, які присутні у свіжих овочах, – вони роз’їдають і подразнюють стінки шлунка.

4. Йогурт

Звісно, якщо з’їсти йогурт натщесерце, від нього не буде такої шкоди, як, скажімо, від цитрусових. Але й користі ніякої не буде! Організму не потрібні додаткові бактерії вранці, краще їсти йогурт протягом дня або ввечері.

5. Холодні напої

Холодна вода в принципі погано впливає на травлення, тому холодні напої не можна вживати разом з їжею. А якщо ж випити щось холодненької вранці, твій шлунок не зрадіє – процес перетравлення їжі сповільниться на весь день.

6. Солодощі

6

Дуже може бути, що люди, які зараз страждають діабетом, раніше любили поснідати чимось солодким. Підшлункова залоза не в змозі виробити досить інсуліну рано-вранці, тож годувати себе солодощами на порожній шлунок – це вбивчо. Рівень цукру в крові підвищиться до нездорових меж, проблеми зі здоров’ям у майбутньому гарантовані. З підшлунковою залозою не варто грубо поводитися.

7. Кава

Кава натще… Ну хто цього не робив? А це шкідливо. Кава подразнює слизові, шлунок може зреагувати на постійне споживання кави натщесерце гастритом. Печінка також не в захваті від кави з ранку, адже їй треба буде виконати серйозну очисну роботу, а вона ще не прокинулася як слід. Підшлункова залоза також страждає … Висновок: пий каву, але тільки після повноцінного сніданку, не заливай його в порожній шлунок.