10 українських книжок у подарунок до Дня закоханих

12 Лютого 2015 17:00

Наближається чудове свято – День Святого Валентина. В цей день особливо сильним є бажання порадувати кохану/коханого.

Напередодні свята ми ламаємо голову, що ж подарувати, чим же здивувати? Згадайте про книгу, адже цей подарунок завжди актуальний. Погодьтеся, на День закоханих книга буде чудовим приємним сюрпризом, адже саме вона багата історіями про чисте, пристрасне, щасливе кохання. Вашій увазі ми пропонуємо десять книг українських авторів, які напевно порадують вашу романтичну половинку.

Надійка Гербіш “Теплі історії”

tepli_istorii

Ваша друга половинка любить каву або шоколад? Тоді книги «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду» саме для неї. Ці книги – збірки теплих, душевних шоколадних і кавових слів. Загорнувшись у плед біля каміна, з чашкою кави або шоколаду, на сторінках книжок Надійки Гербіш ви зустрінете людей, які насолоджуються сімейним щастям, розмірковують про життя і любов, перечитують старі листи і очікують великих змін. Такі історії здатні нагадати про приємне і подсолодити настрій.

Жанна Куява “Нічниця”

Зважилися на читання? Готуйте носовички. Ця чудова книга захоплює читача з першої сторінки і не відпускає до самого кінця. Тут ви зіткнетеся з фатальною егоїстичною любов’ю, оповитою загадками й містикою. Героїня роману вирішила прив’язати до себе свого коханого (і якщо ви думаєте, що “прив’язати” – це метафора, то помиляєтеся). Думаєте це неможливо? Читайте і дізнаєтеся самі.

Дара Корній “Тому, що ти є”

Ця книжка про романтику, відданого чоловіка, який вміє любити по-справжньому, один раз і на все життя. Кожна дівчина мріє про такого принца. Але, на жаль, це не казка, а реальне життя. А в житті, як ви знаєте, все не просто. Чи буде щасливим головний герой у своїй любові чи ні, ви зрозумієте, тільки прочитавши останні рядки роману. Повірте, будете здивовані найнесподіванішим епілогом.

Дзвінка Матіяш “Історії про троянди, дощ та сіль”
istoriji_pro_trojandi_1
Книжка – три цикли історій про троянду, дощ і сіль. Але не думайте, що ви насправді будете читати про квіти, погоду і мінерали. Це збірка філософських оповідань про людські взаємини, про любов і мудрість, які об’єднують людей і допомагають краще розуміти один одного.

Наталя Гурницька “Мелодія кави в тональності кардамону”

Це історія про зустріч першого ко

хання з останнім. Роман пов’язує двох різних людей – дочку священика і польського шляхтича. Через різницю у віці і статусі закоханим доведеться нелегко. Чи витримають вони різні перипетії на своєму шляху до любові?

Макс Кідрук “Любов і піраньї”

Книжка створена на основі реальної нещасливою історії кохання. Та історія зовсім не трагічна. Пізнавши невдачу в любові, герой роману вирушає подорожувати по Бразилії, де з головою занурюється в неймовірні пригоди і вплутується в авантюру, під час якої його ледь не зжерли піраньї. Книга легко читається, до того ж багата живим гумором.

Андрій Курков “Остання любов президента”

Це історія про долю Сергія Павловича Буніна, який випадково опинився біля керма правління України, але заплатити за це йому довелося своїм серцем. Дізнатися, як полюбити з чужим серцем, як управляти країною, яку любиш, і як правильно вибудовувати взаємини в особистому житті та житті країни, ви зможете тільки прочитавши цей роман. Книга, наповнена гумором та іронією, смутком і любов’ю, не залишить нікого байдужим.

Василь Шкляр “Декамерон”

“Декамерон “Джованні Бокаччо в інтерпретації Василя Шкляра – збірник, який ідеально підійде поціновувачам історій. Автор зібрав 30 історій,  пронизаних сексом і еротизмом. Але, на відміну від класичного “Декамерона”, історії викладаються на сучасний лад, де сексуальна сторона любові, втіхи і насолоди інтерпретуються як форма земних радощів в кращих традиціях куртизанської літератури.

Мирослав Дочинець – історії про любов і життя відомих особистостей

Його книга “Булава и серце” є спробою доторкнутися до таємниці всіх часів під назвою Любов. Автор описує неймовірні історії кохання Соломона, Сократа, Ксантіппа, Єви та інших. Любов буває різною – зігріває і спалює, заспокоює і руйную, вона може посувати на великі справи і штовхати на злочини. Якщо ваша кохана любить поміркувати про таємниці та сенс любові, то ця книга для неї.

Мар’яна Савка і інші “Шоколадні вірші для коханих”

shokoladni_virshi_pro_kohannia

Ще трохи підсолодити настрій допоможе українська поетеса Мар’яна Савка та її збірка віршів «Шоколадні вірші про кохання». До збірки увійшли вірші ще 16 авторів. Ніжнішої, пристрасної і в той же час романтичної поезії нашого часу ви не знайдете.

 

 

 

 

Джерело: miridei.com