Ситуація на сході України станом на 21 лютого

21 Лютого 2015 13:24

Ситуація на сході країни станом на 12:00 21 лютого 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. 

Обстріли

Найбільш інтенсивних обстрілів з боку бойовиків зазнали населені пункти Авдіївка і Піски. Також обстріли були зафіксовані в Гірському, Світлодарську, Трьохізбенці і Щасті.

Упродовж минулої доби ситуація на луганському напрямку залишилась також складною. Незаконні збройні формування 10 разів порушили режим тиші.

За інформацією начальника ГУМВС України у Донецькій області Вячеслава Аброськіна, бойовики обстріляли Авдіївку, внаслідок чого один із снарядів потрапив в кафе «Бревно», що в районі Індустріального проїзду. Троє осіб загинуло.

За інформацією спікера АТО Анатолія Стельмаха українські військові зафіксували 15 випадків ведення повітряної розвідки за допомогою безпілотних літальних апаратів з боку бойовиків.

Полонені

Сьогодні, за попередніми даними під Луганськом планується обмін полоненими у форматі «37 на 37». Взятих в полон українських бійців будуть міняти на затриманих бойовиків «ЛНР» та «ДНР».

Інфраструктура

На Луганщині з моменту оголошення режиму припинення вогню активно розпочато роботи з відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення населених пунктів, які розташовані у смузі розмежування і зазнали значних руйнувань.
Так сьогодні ремонтні бригади проводять відновлювання пошкодженої повітряної лінії електропередач між населеними пунктами Щастя та Петрівка. А залізничники розпочали ремонт залізничної колії на перегоні протяжністю 46 км між станціями Сентяківка – Шепілово Донецької залізниці.

282732314fb285594cf4ba43181f1369