10 продуктів проти старіння, які можна купити у звичайній крамниці

11 Березня 2015 09:27

imagesХто не хоче лишатися вічно молодим? Якщо не за паспортом, то хоча б зовні. А ще краще, щоб і внутрішньо! Маємо дві новини – погану й добру. Погана новина: час не зупиниш. Добра: можна вповільнити вплив часу на наш зовнішній вигляд і на здоров’я в цілому. Як?

Є секрет – правильне харчування. І це не просто правильне харчування, а харчування anti-age. Противікове харчування базується на деяких незамінних речовинах, що їх наше тіло використовує для самовідновлення. І не тільки на зовнішньому рівні (стан шкіри, волосся, нігтів), коли можна сказати, молодо людина виглядає чи ні. Ще таке харчування “працює” на внутрішньому рівні: стимулюється створення нових клітин і забезпечується безперебійна роботу внутрішніх органів.

Звісно, корисних продуктів – маса. Але деякі з них особливо підходять для вічної молодості. Ось десять із них:

1. Гарбузове насіння

26121649-12-630x284

Багате на цинк, триптофан і поліненасичені жирні кислоти.

Користь: покращують еластичність шкіри і сприяють загоєнню ран. Цинк бере участь у безлічі процесів в нашому організмі, у тому числі захищає від шкідливого впливу ультрафіолету, бореться зі зморшками, пригнічуючи вільні радикали, а також має протизапальний ефект. Дефіцит цинку може виявлятися у вигляді акне, екземи, випадіння волосся і появи білих плям на нігтях (“нігті цвітуть”).Триптофан допомагає нам краще спати. А сон, як відомо, головний охоронець краси та довголіття.

Дозування: одна жменя в день.

2. Помідори

26121952-2-630x284

Багаті лікопіном і каротиноїдами.

Користь: саме лікопін надає помідору червоний колір. Він також захищає його (і нас) від сонячних променів. Але є одне але: щоб ми могли засвоїти цю чудову речовину, помідори треба піддати короткій тепловій обробці. Тому найкраще підійде томатний соус або пастеризований томатний сік.

Дозування: 2 столові ложки томатного соусу (не плутати з магазинним кетчупом, де маса солі та інших шкідливих речовин) або 1 склянка томатного соку на день.

3. Жирні сорти риби (сьомга, лосось, сардина, оселедець, скумбрія)

Багата на омега-3 жирні кислоти, DMAE.

Користь: омега-3 мають протизапальні властивості і покращують стан шкіри, нігтів і волосся. Крім цього, багато досліджень підтверджують, що раціон, багатий жирними сортами риби, попереджує появу зморшок і позитивно впливає на стан вашої шкіри. DMAE – це речовина, яка не тільки виробляється нашим мозком, але і присутня у жирній рибі. Впливає на нашу пам’ять і настрій.

Дозування: порція жирної риби тричі на тиждень. Підійдуть навіть рибні консерви! Головне, щоб вони були в олії хорошої якості.

4. Какао або темний шоколад

Багаті флавоноїдами особливої ​​групи (флавонолами).

Користь: мають протизапальну дію і борються з вільними радикалами, які призводять до передчасного старіння. Крім цього, какао активує серотонін, який робить нас щасливими.

Йдеться про какао, а не молочний шоколад “Альонка”. Найкраще купувати какао-порошок хорошої якості і, наприклад, посипати ним кашу і десерти. Або вибирайте шоколад із вмістом какао не менше 70-85%. Ще можна купити зерна какао, подрібнити в кавомолці і посипати ними десерти.

5. Мигдаль

26011910-7_0-630x284

Багатий на флавоноїди, вітамін Е, L-аргінін, поліненасичені жирні кислоти.

Користь: горіх має необхідні нам високоякісні рослинні жири й антиоксиданти. Правда, антиоксиданти “сидять” якраз у шкірці. Тому краще їсти мигдаль неочищеним. Аргінін позитивно впливає на кровоносні судини і навіть підвищує лібідо як у чоловіків, так і у жінок.

Дозування: 1-20 мигдальних горішків в день і (за бажанням) мигдальне масло для тіла.

6. Петрушка

Багата на мірістіцін, вітамін С, каротиноїди, хлорофіл.

Користь: має протизапальний ефект і містить багато антиоксидантів, які захищають клітини. Чистить кров і сприяє виробленню глутатіону, який є головним ключем до молодості тіла. Крім того, петрушка допомагає позбутися набряків.

Дозування: одна велика жменя (30-40 г) тричі на тиждень. Найпростіший спосіб вживати в їжу – зелені смузі і салати з додаванням петрушки.

7. Лимон

26014401-10-1-630x284

Багатий вітаміном С, антиоксидантами, лимонним маслом, флавоноїдами, лимонною кислотою та іншими рослинними кислотами.

Користь: більшості відома користь лимонного соку, який багатий вітаміном С і антиоксидантами. Як це не дивно, але лимонний сік також зменшує закислення організму! Ця властивість допомагає нам виводити токсини з організму. У шкірці лимона міститься маса інших не менш корисних речовин, які допомагають очищати і зменшувати пори шкіри. Біла частина шкірки містить пектин і прекраснопідійде замість скрабу.

Дозування: якомога більше! З соком все зрозуміло. А ось жовту частину шкірки можна дрібно натерти на тертці і додавати в готові страви на кшталт салатів, різотто, макаронів та інших гарячих страв.

8. Корінь імбиру

Багатий цинеолом, цитралем, гінгеролом.

Користь: крім чудового смаку, має антибактеріальні властивості.  Корінь імбиру також може допомогти усунути вже наявні запальні процеси, а також загоює рани (при прийомі всередину!). Крім цього, допомагає при морські хворобі. Покращує циркуляцію крові, травлення і засвоєння інших корисних речовин з будь-якої їжі. Допомагає забезпечувати мозок і шкіру киснем.

Дозування: необмежене! Додайте в чай, салати, соуси для азіатської кухні, в смузі.

9. Буряк

Багатий водорозчинною клітковиною, фолієвою кислотою, калієм, холіном, гіалуроновою кислотою, каротиноїдами.

Користь: завдяки високому вмісту водорозчинної клітковини допомагає виводити токсини і вільні радикали з організму. Чистить кров, збагачує кров і шкіру киснем. Заряджає енергією.

Дозування: скільки завгодно. Підійде свіжовичавлений сік, салати зі свіжого і вареного буряка, борщі.

10. Вершкове масло

26021043-13-630x284

Багате вітамінами A, D, E, CLA (лінолева кислота), корисними жирами.

Йдеться про масло органік/біо, отримане з молока корів, які паслися на волі і щипали травичку. Якщо ж це змучені індустріальні корови, то й хімічний склад їх молока значно відрізняється від бажаного…

Користь: масло багате корисними жирами всіх видів, які мають протизапальний ефект і допомагають нашій імунній системі. Необхідні нам омега-3, омега-6 і арахідонова кислоти є в цьому продукті в ідеальному балансі. Масло позитивно впливає на нашу нервову систему, мозок і шкіру. CLA допомагає будувати м’язи замість жиру (!). Також допомагає засвоїти кальцій. Єдине але: дві останні властивості втрачаються під час пастеризації. Тому старайтеся знайти для споживання вершкове масло з непастеризованого молока.

Дозування: скільки дозволить совість. Загалом, не більше 250 г на тиждень.

 

Джерело: Лайфхакер