Із 1 квітня на Черкащині заборонена риболовля (перелік дозволених місць)

19 Березня 2015 09:00

1376402123Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах Черкаської області із 1 квітня 2015 року йдеться у наказі Черкасирибохорони.

“Встановити терміни заборони на лов (добування) риби у весняно-літній період природного відтворення (нересту) в 2015 році на водоймах в межах Черкаської області: на Кременчуцькому водосховищі з 01 квітня по 10 червня; на Канівському водосховищі з 01 квітня по 10 червня; в корінних водах – з 01 квітня по 21 травня; в придаткових – з 01 квітня по 30 червня, – йдеться, зокрема, в наказі. – Оголосити нерестовищами ділянки Канівського та Кременчуцького водосховищ. Встановити терміни заборони на лов (добування) раків у водоймах, в межах Черкаської області в 2015 році з 1 квітня по 30 червня і з 25 серпня по 30 вересня.
Дозволити любительський лов водних біоресурсів на період весняно-літньої заборони з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком i спiнiнгом з берега на ділянках згідно з додатком 2”.

Перелік ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2015 року

на Кременчуцькому водосховищі

м. Канів, Канівський район:

– дренажний канал в районі дрібнооптової бази, від літнього танцмайданчика вниз за течією до пристані «Тарасова Гора»; – від нижньої межі о. «Заповідник» до пристані «Пекарі»; – від риббригади с. Келеберда до пристані «Прохорівка»;

м. Черкаси, Черкаський район:

– від риббригади с. Сокирне вгору проти течії до початку територій баз відпочинку; – від Тубільської пристані до початку рибдільниці СФГ »Осіпов і Ко»; – дренажний канал мікрорайону «Дахнівка» по всій його довжині, за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції; – від Дахнівського човнового причалу до верхньої межі річкового порту, за винятком охоронної зони залізничного мосту; – від нижньої межі річкового порту до кінця території дачного кооперативу «Дніпро» (с.Ч.Слобода) за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції ВАТ «Азот»; – р-н с. Сагунівка (від риббригади ТОВ «Прелесть» вниз за течією вздовж берегової лінії до риббригади ТОВ «СаПтрін-2005»).

Чигиринський район:

– від нижньої межі риббригади с. Боровиця до будівельного майданчика Чигиринської ПГС с. Вітово, за винятком режимних 500-метрових зон насосних станцій та риб дільниць.

Золотоніський район:

– від автомобільного мосту на с. Матвіївка по р. Супой вниз за течією до лісового масиву; – від Коробівської бази УТМР до першої бази відпочинку с. Коробівка; – від урочища «Млин» с. Коробівка вздовж берега Комарівських дач. – дренажний канал від с. Чапаєвка по всій довжині за винятком режимної 500 метрової зони Чехівської насосної станції; – від початку заплави з боку р. Дніпро до 500-м зони насосної станції с. Чехівка;

Чорнобаївський район:

– в районі села Придніпровське від узвозу «Камінний» до гори «Острюха». – від риббригади СТОВ «Дніпро» вниз по течії до риббригади ПСРП «Рибартіль» с. Тимченки межах дамби насосної станції з боку водоймища); – від 500-метрової зони Вереміївської насосної станції вниз за течією до межі Сулинського заказника.

Корсунь-Шевченківський район:

– на річці Рось від 500-метрової зони верхнього б’єфу Корсунь- Шевченківської ГЕС до 500 -метрової зони нижнього б’єфу Стеблівської ГЕС.

на Канівському водосховищі

– по правій стороні Канівського водосховища від с. Трахтемирів до забороненої зони Канівської ГЕС.

Перелік ділянок на Кременчуцькому водосховищі на території Черкаської області,

які являються нерестовищами риби

ВЕРХНЯ ЧАСТИНА ВОДОСХОВИЩА

1. Мілководдя в нижньому б’єфі Канівської ГЕС; 2. Мілководдя острова «Просеред»;
Заплави нижньої частини річки Рось;
Заплави острова «Плавучий»;
Мілководдя в районі с.Сушки – с. Дмитрівка
Озеро «Осове» з заплавами;
Урочища «Глусець», «Станове», «Жовте», «Гадючка» та гирло річки Вільшанка;
Остров Марченка з заплавами;
Мілководдя в районі с. Дмитрівка – с. Домантове;
Остров Аврумів з заплавами;
Мілководдя в районі с. Коробівка;
Мілководдя в районі с. Сокирне – м. Черкаси (м-н «Дахнівка»);
Мілководдя в районі с. Кедина Гора – с. Чапаєвка.

СЕРЕДНЯ ЧАСТИНА ВОДОСХОВИЩА
Затока в районі с. Чапаєвка між брегом та а/д «Черкаси-Чапаєвка»;
Остров «Мурашки»;
Урочище «Качатник»;
Урочища «Шовковички», «Леськівська канава»;
Урочища «Грицькова балка», «Фокина канава», «Бадовського»;
Урочища «Копійки», «Буші», «Очеретяне», канал ГНС с. Худяки;
Остров «Вереміївський»;
Острови «Жовнінські».