Із ЧНУ в один день звільнилося 15 кандидатів і докторів наук

4 Квітня 2015 09:32
facebook.com/olexander.cherevko

facebook.com/olexander.cherevko

Із Черкаського національного університету в один день звільнилося 15 кандидатів і докторів наук. Про це у своєму фейсбуку повідомив в.о. ректора вузу Олександр Черевко.

Причиною того, що 15 викладачів пенсійного віку написали заяви про звільнення став так званий “закон про працюючих пенсіонерів”, який вступив у силу з 1 квітня 2015 року й обмежив виплату пенсій працюючим пенсіонерам.

“У вищих навчальних закладах, наукових установах масово звільняються пенсіонери. Не оминула ця біда і наш університет. Свідомо кажу “біда”, бо коли в університеті в один день звільняється 15 кандидатів і докторів наук, тих, хто піввіку трудилися у цьому колективі, випустили не одне покоління молодих спеціалістів, були свідками і учасниками народження класичного, а потім і національного університету, для нас це – втрата. Не знаю, чи врятують державу зекономлені на пенсіях науковців кошти, а от освітянська громада втратить. Бо фізики і математики свою Alma mater не уявляють без Л.М.Кляцької, О.Г.Демченка, В.К.Григоренка; хіміки, біологи – без Н.Є.Карловської, О.В. Білого та Л.О.Боєчко; фізкультурники – без В.С.Лизогуба, Л.І.Чипиленко та С.В.Фуртатової; педагоги – Н.В.Касярум. Ці люди – символи епохи, – написав Черевко. – Неправильно це. Хочеться вірить, що Уряд, з огляду на непроголошену війну на сході, спустошену державну казну, вдався до тимчасових заходів. І ця норма в пенсійному законодавстві невдовзі буде скасована”.