Живі голоси українських класиків та історичний міні-серіал допомагатимуть черкаським школярам у навчанні

15 Квітня 2015 11:19

Викладачі шкіл міста Черкаси отримали для використання в навчальному процесі унікальні диски – “Класика української літератури. Живі голоси” та “7 історичних чудес України”. Диски побачили світ за ініціативи фонду “Рідна країна”. Власне, засновник фонду Микола Томенка й став автором ідей зібрати і видати назагал цікавий матеріал.

ck.ridna.ua

ck.ridna.ua

Диск “Класика української літератури. Живі голоси”, який є спільним проектом фонду “Рідна країна” у квітні нинішнього року отримав перевидання. Цей диск — добірка унікальних аудіо-записів із голосами відомих українських літераторів. Так, до другого видання “Класики української літератури. Живі голоси” увійшли 48 вибраних поетичних творів у виконанні авторів: Василя Симоненка, Василя Стуса, Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Бажана, Платона Воронька, Олеся Гончара, Миколи Вінграновського, Миколи Сома.

“Школярі можуть на уроках почути не лише інформацію про поета чи письменника, а й його твори у власному виконанні. Може, він не був великим декламатором, та зможе поділитися енергетикою свого твору, – сказав на презентації диску в Черкасах Микола Томенко. – Та й по-людськи приємніше послухати ту людину, фотографію якої ми бачимо в підручнику української літератури”.

ck.ridna.ua

ck.ridna.ua

DVD-диск “7 історичних чудес України” побачив світ у березня цього року. До нього увійшли 10 фільмів про переможців та спецномінантів всеукраїнської акції “7 історико-архітектурних чудес України”: “Чернігів Стародавній”,  “Херсонес Таврійський”, “Хортиця”, “Києво-Печерська лавра”, “Софія Київська”, Кам’яна могила”, “Львів”, “Острог”, “Переяслав”, “Стара Умань”.

Це вже третій випущений Фондом “Рідна країна” DVD-диск із серії “7 чудес України”. Перші два диски (“7 чудес України: замки, палаци, фортеці” із 20 фільмів та “7 природних чудес України” із 10 фільмів) користувалися надзвичайною популярністю серед викладачів історії, географії, краєзнавства тощо.

ck.ridna.ua

ck.ridna.ua

Микола Томенко впевнений – міні-серіал із коротких 20-хвилинних фільмів із  минувшини України допоможе учням не лише глибше пізнати історію своєю держави, а й отримати об’єктивний погляд на неї.

“Аби українці знали свою історію і пояснювали її, то було би легше захищати нашу країну, – зауважив Томенко. – Щоб перемагати – треба вигравати в історії. Ми програли Крим після того, як програли історію”…