У Чорнобильській зоні – борги по зарплаті, незаконні вирубки лісу і відсутність керівництва, – Томенко

29 Квітня 2015 17:03

150429051319_chernobyl_fire_624x351_kmu.gov.uaНа ці та інші проблеми, які стосуються Чорнобильської зони відчуження звернув увагу голова  парламентського комітету  з питань екологічної політики Микола Томенко у своєму блозі на “Обозревателе”.

Коментуючи тему пожежі в Чорнобильській зоні, він висловив подяку пожежникам за мужність і героїзм, але звернув увагу на ряд нагальних проблем, які варто було би вирішити.

“Зокрема, вже півроку ми вимагаємо від Уряду повернути заборговану за листопад-грудень 2014 року заробітну плату працівникам підприємств Чорнобильської зони. Поки що – безрезультатно. Як саркастично жартує один знайомий, що працює в зоні відчуження, мабуть, урядовці лише щойно зрозуміли, що зарплати через Фейсбук не можна виплатити… Друга проблема Чорнобильської зони: Уряд звільнив керівництво Державного агентства з управління зоною відчуження й досі не може призначити нове. Останні місяці єдиним заступником був, як кажуть, представник від”«сім’ї Януковича”, а нині не має жодного навіть заступника агентства! Ще одна проблема – незаконні вирубки лісу, які в нинішніх умовах анархії та безконтрольності ще збільшились»” – звертає увагу М. Томенко.

150429051456_chernobyl_fire_624x351_kmu.gov.uaНа його думку, через ці та інші невирішені проблеми, при такій ситуації безконтрольності і безвідповідальності тому і не можна забезпечити порядок в 30-кіломентровій зоні відчуження.

“До речі, відсутність підпису керівника Держагентства нині створює проблему вже і з виплатою заробітної плати за квітень, і не лише для підприємств зони відчуження, а й для працівників ЧАЕС, ботстанції, підпорядкованій агентству тощо”, – зауважує Томенко.

“Отож, шукаємо причини пожежі, але не забуваємо і про бездіяльність та непрофесіоналізм “фейсбук-Уряду”, – підсумував Микола Томенко.