На Черкащині готуються до фестивалю “Кобзар єднає Україну” (відео)

7 Травня 2015 10:32

скачанные файлы“Кобзар єднає Україну” – незабаром це засвідчать журналісти всієї країни на однойменному фестивалі. Майстри пера та мікрофона презентують власні програми, присвячені дослідженню творчості Тараса Шевченка. Матеріали фестивалю підтверджують: настанови пророка нині, у часи війни, особливо актуальні для українців.

Поряд із телевізійними роботами на фестивалі будуть представлені радіопрограми, фільми про проблематику об’єднання України, відродження національних традицій, утвердження демократичних засад державності. У Черкаській ОДТРК зазначають, що проводить такий фестиваль вперше.

У часи війни настанови Тараса Шевченка особливо актуальні – вони додають сили бійцям АТО, додають патріотизму громадянам – у цьому переконаний народний депутат України Микола Томенко. Співорганізатор фестивалю запевняє – війна ще більше обумовлює потребу заходів, які б підтримали бойовий дух українців. Державних коштів для проведення фестивалю не залучали, вистачило грошей меценатів.

На фестиваль кожна з обласних державних телекомпаній надіслала далеко не одну програму на Шевченківську тематику. Тож суддям доведеться нелегко, визначаючи переможців у 7 номінаціях.