“Цікавою б могла бути дуель Ткаченка проти Одарича”, – експерт про вибори міського голови Черкас

4 Червня 2015 12:08

16829969_Repin_szhІ тижня не минуло від офіційного старту міської виборчої кампанії в Черкасах, як на політичному видноколі “засвітилися” два кандидати на крісло міського голови. Офіційно заявили про участь у виборах нинішній мер Черкас Сергій Одарич, який на цій посаді вже третій строк і голова обласної “Батьківщини” Анатолій Бондаренко, що у 2014 році набрав 33 тисячі голосів городян, здобув друге місце і програв Одаричу.

Кого ще слід очікувати у переліку кандидатів? Які шанси в Черкас отримати мера “не Одарича”? Про це “Рідній Черкащині” розповів політичний експерт Віктор Борисов.

“Якщо у виборах братимуть участь “вальти та шістки” із засмальцьованої колоди (Бондаренко, Булатецький, Радуцький), то шансів на мера “неОдарича” небагато. Технологічно й організаційно чинний мер знову їх переграє. Перемогти Одарича міг би політик на кшталт Катеринчука, Томенка, Гриценка…Тобто, вихідець з Черкащини, що має впізнаваність у межах України. Хоча навряд чи комусь із таких людей Черкаси можуть бути цікаві в принципі, – зазначив Борисов. – Технологічно цікавою б могла бути дуель Ткаченка проти Одарича. Місцеві вибори стануть рубіконом для багатьох голів ОДА по Україні. Перейти з крісла губернатора в крісло мера обласного центру для Ткаченка було б цікаво. Тим більше, що в Одарича – найбільший в місті антирейтинг, у а Ткаченка він чи не найнижчий. Ймовірною є участь Наталії Нетовкіної, яка фінансово може потягатися з командою Бродского-Одарича. Буде що 10-15 діячів, які намагатимуться своє висунення конвертувати в фінансовий підробіток за зняття з перегонів або в домовленість з переможцем про якусь посаду в міськраді”.