Томенко підтримав черкаський, а не київський варіант об’єднання територіальних громад

8 Червня 2015 13:00
irshavaonline.com

irshavaonline.com

Народний депутат Микола Томенко підтримав черкаський, а не київський варіант об’єднання територіальних громад. Про це нардеп заявив на ОДТРК “Рось” в Черкасах.

“Я підтримую позицію більшості депутатів Черкаської обласної ради, які не проголосували за київську адміністративну версію реформи, – сказав Томенко. – Складається враження, що люди не працювали в органах місцевого самоврядування і не знають проблем на селі”.

На думку Томенка, київська версія об’єднання територіальних громад не відповідає тим принципам і вимогам, які задекларовані в Законі України про добровільне об’єднання територіальних громад.

“Цей процес мусить бути добровільним, зрозумілим і таким, що дасть реальний позитив для громад, а не ще більше погіршить ситуацію, – зауважив депутат. – Треба починати або зі створення пілотних проектів у районах, або прислухатися до думки громади. Укрупнення на першому етапі має бути незначним, до трьох тисяч людей, щоб громада була фінансово незалежна і мала змогу вирішувати свої проблеми”.

“Ця реформа може бути зреалізована, якщо здійснюватиметься знизу – на засадах добровільності і приречена на поразку, якщо нав’язуватиметься насильницьким шляхом із Києва”, – резюмував Томенко.