В Україні повинен бути один контролюючий орган у сфері екології, – Томенко

21 Липня 2015 17:00

DSC05184+В Україні повинен бути один контролюючий орган у сфері екології, наголосив сьогодні Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко під час засідання колегії Державної екологічної інспекції України.

Про це повідомляє прес-служба політика.

«В Україні необхідно відновити цивілізовану екологічну політику та, відповідно, цивілізований моніторинг за виконанням екологічного законодавства», – зауважив Голова Комітету.

Для цього, на його думку, необхідно усунути дублювання повноважень Держекоінспекції, Держлісагентства і Держрибагентства.

«Зрозуміло, якщо Держлісагентство своїм ключовим завданням сьогодні бачить заробляння грошей на продажу лісу, а Держрибагенство – на промисловому вилові риби тощо, то вони світоглядно не зацікавлені у забезпеченні контрольних функцій щодо виконання законодавства у сфері вирубки лісів чи, скажімо, вилову риби. Отож, ці функції повинні бути забрані і передані до єдиної контролюючої структури у сфері охорони довкілля», – вважає Микола Томенко.

«Чи робити її на базі Держекоінспекції чи в інший спосіб – це питання інструментів та технологій. Але цілком очевидно, що така єдина структура повинна бути. Вона повинна мати належні повноваження і нормальні умови для роботи», – вважає Голова Комітету.

Микола Томенко також сказав, що профільний Комітет Верховної Ради готовий спільно з Міністерством екології та Держекоінспекцією працювати над концепцією реформувань відповідних контролюючих структур і допомогти повернути державний контроль у сферу охорони довкілля в Україні.