Апеляційний суд Черкаської області вимагає 1 мільйон доларів компенсації

14 Серпня 2015 07:39
mapia.ua

mapia.ua

Сьогодні в Черкасах пройде черговий раунд закритих переговорів за участі міського голови Сергія Одарича, голови Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, президента Асоціації “Добробуд” Дмитра Діденка, представників прокуратури Черкаської області та представників “Автомайдану-Черкаси”.

Як повідомили в “Автомайдані-Черкаси”, перемовини стосуються бажання апеляційного суду отримати компенсацію за виконаний державним коштом ремонт свого колишнього приміщення, що належить місту (на той момент вартість ремонту складала у еквіваленті 1 мільйон (!) доларів США ).

Убачаючи у цій справі корупційну складову, черкаський “Автомайдан” не спускає із неї очей – і з подачі активістів “Автомайдану”, наразі розслідуванням цієї справи займається Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, від 11 вересня 2014 року Апеляційний суд Черкаської області працює у приміщенні готелю “Росава”. Це стало наслідком судової тяганини між “Укрпрофтуром” та Фондом державного майна, яка закінчилася 30 травня 2013 року, коли апеляційний суд повернув приміщення готелю фонду, а той одразу передав його в оренду Апеляційному суду області.