Із прикордонником з Черкащини прощатимуться через рік після загибелі

28 Серпня 2015 08:11
zhashkivrada.jimdo.com

zhashkivrada.jimdo.com

39-річного черкащанина, прикордонника Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота Віктора Кумановського вдалося опізнати завдяки аналізу ДНК. Цілий рік чоловік вважався безвісті зниклим. Сьогодні, 28 серпня в селі Хижня на Жашківщині героя проводжатимуть в останню путь.

Віктор Кумановський загинув під час організованого прориву з оточення у “довжанському котлі” (сектор “Д”) на з’єднання з основними силами після 22-денної героїчної оборони державного кордону під постійними масованими обстрілами з боку терористів і з боку Росії. Українські герої з боями вийшли в район Савур-Могили та Амвросіївки. Прорив тривав три доби.

На військову службу за призовом був відібраний  Уманським РВК Черкаської області у червні 2014 року. Невдовзі почав виконував завдання по охороні Державного кордону України в складі мобільної прикордонної застави (на автомобілях) територіального угрупування “Кордон” на ділянках Східного регіонального Управління. 

6 серпня 2014 року при виході з оточення Віктор Кумановський загинув під Амвросіївкою від вибуху снаряда, що потрапив у кабіну автомобіля, яким він керував…