На сайті Симоненка можна почути “живий” голос поета і побачити рідкісні фото

29 Вересня 2015 09:00

Почав працювати сайт Василя Симоненка (symonenko.16mb.com). Цей проект створили до 80-річчя поета фахівці обласної бібліотеки для юнацтва ім. Василя Симоненка.

“У Інтернеті багато матеріалів про поета. Разом із тим, чимало зустрічається неточностей, помилок і перекручень. Тому ще у 2013 році в нас виникла ідея створити таку сторінку. Сайт покаже життя і творчість та дасть точну інформацію про Симоненка”, – сказала на презентації директор бібліотеки Олена Федоренко.

8787+

 

Сайт складається з восьми розділів. Тут викладено інформацію про віхи життя і творчості поета, літературознавчі розвідки, спогади про нього. Зокрема, у розділі “Життя і творчість” можна побачити рідкісні дитячі фото Василя Симоненка. А в розділі “Голос В. Симоненка” – почути, як він читає власні вірші. У розділі представлено 16 аудіофайлів.

DSC06218+

На презентацію завітав народний депутат України, голова фонду “Рідна країна” Микола Томенко. Він подякував колективу бібліотеки за роботу над сайтом та висловив ідею про створення ще й музичного розділу з піснями на вірші Василя Симоненка.

“Черкащина – земля не лише Богдана і Тараса, а й Василя. Під час своїх виступів у парламенті найбільше цитував рядки Шевченка й Симоненка, наскільки вони жорстко актуалізовані, – зауважив Томенко. – Радий, з’явився такий проект – ми мусимо шукати для молоді сучасні методи долучення до творчості й філософії видатних українців”.

DSC06228

Томенко запевнив, що допомагатиме черкаській бібліотеці й надалі та передав унікальні диски “Класика української літератури. Живі голоси” та “7 історичних чудес України”.