У Черкасах видали книжку, де Симоненко “увічнив” дітей своїх колег (фото)

6 Жовтня 2015 10:18

У Черкасах побачили світ казки Василя Симоненка “Цар Плаксій та Лоскотон” і “Подорож у країну навпаки”. Книжка має оригінальний зовнішній вигляд – вона фігурна й оформлена як брама до чарівного світу казок. Усередині – графічні малюнки золотистим контуром і за бажання малого читача їх можна розмальовувати.

DSC07743

“У Василя Симоненка є дві дитячі казки. І якщо “Цар Плаксій та Лоскотон” є в шкільній програмі, то “Подорож у країну навпаки” з неї випадає. Але саме ця казка мені цікавіша, бо її герої – діти журналістів, які працювали з Василем: Володя – це син Лілії Шитової, Лесь – син самого Василя. Ця історія мене зацікавила і ми загорілися видати казки. Тим більше, що 2015 рік оголошено роком Василя Симоненка, – розповідає видавець Юлія Чабаненко. – Казки написані в Черкасах, прототипи героїв – черкащани, ілюстрації робила черкаська художниця. Тобто книжка – типово черкаський продукт”.

DSC07751

Дотепна ідея видавця – малечі пропонується стати співавтором книжки, розмалювавши малюнки на сторінках. Хоча малюнки естетично виглядають і не розфарбованими.

Книжка видана накладом у тисячу примірників. Юлія Чабаненко впевнена, що казки Симоненка можна починати читати дітям уже з молодшої групи дитячого садка. Будуть вони цікавими і для школярів початкових класів.