Кому вигідне штучне затягування результатів місцевих виборів у Черкасах?

29 Жовтня 2015 11:58

12196337_894026630674618_8779868574958587833_nПроцес визначення результатів виборів в м. Черкаси очікувано затягується. Робиться це не через уточнення технічних деталей і сумнівність даних від ДВК, а виключно через політичну доцільність. Таку думку висловив голова Черкаського обласного осередку КВУ Максим Михлик.

“Схожу ситуацію Черкаси мали в 2012 році, коли Валентина Жуковська вщент програла вибори Миколі Булатецькому на 194 виборчому окрузі. Тоді ОВК, під керівництвом сумнозвісної Ольги Козько і неусипним контролем “юристів” з Києва, максимально затягнула визначення результатів і це дало підстави ЦВК визнати вибори такими, що не відбулись, – написав Михлик у фейсбуку. –  Щось схоже відбувається і тепер, але без тотальної підтримки процесу з боку влади-судів-правоохоронців. Штучне затягування процесу підведення виборів ніколи не вигідно переможцям і часто вигідно тим, хто програв. Адже в “мутній водичці” не правильно підписаних протоколів, “недійсних” корінців і перетасованих мішків з виборчою документацією легко заплутати і заплутатись. І тоді значно простіше визнати вибори недійсними на кількох правильно визначених дільницях. А враховуючі цейтнот (бо рішення по черкаським виборам треба прийняти: по міському голові – не пізніш як на п’ятий день, а по міській раді – не пізніш ніж на десятий день після голосування), це стає дієвою технологією протягування “потрібних” кандидатів”.

На думку Михлика, поки що ситуація не виглядає аж занадто загрозливою і непомітно (і, схоже, це вже почали розуміти) змінити результати волевиявлення буде неможливо.

“А тим, хто все ж наважиться на такі дії варто нагадати про кримінальну відповідальність і порадити вчитись програвати. Неможливо виграти в майбутньому, якщо ти раніше не програвав і не робив з цього висновки”, – зауважив експерт.