Післямова до дебатів

13 Листопада 2015 17:46

12244124_1009167182482413_183731560_n10 листопада на ТРК “Рось” відбулися дебати між кандидатами на посаду міського голови – мною та “батьківщинівцем” Анатолієм Бондаренком.

Мені прикро, що дебати, замість обговорення програм розвитку міста, звелися до потоку безпідставних звинувачень на мою адресу. Почув багато цікавого про себе: що я виводжу гроші на італійські офшори (хоча в Італії нема офшорних зон), що Революцію Гідності я пересидів у Таїланді (хоча жодного разу не був у цій країні), що забороняв мітинги на Майдані (хоча в той час я голосами Партії регіонів і “Батьківщини” був у відставці). Ну, і традиційна для опонента плітка про ізраїльський паспорт…

Формат дебатів не дав можливості говорити про конструктив і відповісти на питання “Для чого Ви балотуєтесь? Що Ви плануєте зробити в місті?”.

Спробую надолужити цю прогалину.

Я маю дві причини балотуватися на наступний строк.

Причина перша.

Я звик завжди доводити справи до завершення.

Я хочу закінчити ті реформи і проекти, які започаткував у місті. А саме:

  • Встановити індивідуальні теплові пункти в усіх багатоквартирних будинках міста.
    Ми це вже зробили в 104 будинках і їхні жителі сплачують за тепло на 20% менше. Я вже домовився про грант (безповоротнє фінансування) з Європейським банком реконструкції та розвитку на суму близько 3 млн євро для встановлення ІТП в інших висотках. На жаль, позиція депутатського корпусу завадила реалізації цього проекту. Але ми маємо це зробити в 2016-му!
  • Утеплити всі школи і дитячі садочки міста, заощаджені кошти спрямовувати на наших дітей, а не на обігрів вулиці.
    Мною вже укладена угода про фінансування цього проекту із скандинавською кампанією НЕФКО. Роботи розпочнемо навесні наступного року.
  • Утеплити всі житлові будинки Черкас, аби жителі споживали на 40-50% менше тепла.
    Ми були першим містом в Україні, хто розпочав таку програму з 2008 року. Хочу, щоб ми були першими, хто її повністю виконає.
  • Хочу завершити модернізацію нашого Теплокомуненерго і зменшити вдвічі використання газу.
    Ми вже перевели кілька котелень з газу на тверде паливо, завдяки цьому маємо одні з найнижчих в Україні тарифів на тепло.
  • Хочу запровадити обов’язкове правило – кожного року реконструювати не менше доріг, ніж ми зробили 2012 році.
    Міська рада має спрямовувати на ремонт доріг і тротуарів усі кошти, які надходять до бюджету від акцизу на пальне.
  • Хочу провести реконструкцію всіх історичних будівель міста.
    Так, як це ми зробили з Палацом одружень. На черзі – Перша музична школа, ЦДЮТ, Художня школа, “Черкаський край”, санепідемстанція.
  • Хочу зробити набережну – окрасу і візитівку Черкас.
    Закінчити вулицю Козацьку, побудувати Героїв Дніпра. Але не як дорогу для автомобілів, а передовсім – як улюблене місце для прогулянок черкасців і гостей міста.

Причина друга.

Протягом багатьох років я не бачу в Черкасах нових, молодих європейських лідерів. На кожних виборах ми з вами бачимо одні й ті ж обличчя, що й 10, і 20 років тому.

Наша команда взяла чіткий курс на омолодження, на залучення до керівництва містом нових, енергійних людей.

Я задоволений минулими виборами, бо нарешті з’явилися нові люди і сили. Маю відзначити партію “УКРОП” і їхнього кандидата Андрія Бортника, об’єднання “Самопоміч” і їхнього лідера Романа Шевченка. Прикладом конструктивізму стало об’єднання “Черкащани”.

Своїм завданням на наступні роки бачу відкриття дороги для молодих. Щоб наступні вибори ми проводили не під гаслами “Проти когось!”, а в дискусії “Ми – ЗА!”

Вірю в успішне майбутнє Черкас!

Сергій ОДАРИЧ