У ЧІПБ вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (відео)

14 Грудня 2015 15:03

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

fire.ck.ua

fire.ck.ua

Ранок 14 грудня в інституті розпочався заходами біля Монументу Героям Чорнобиля. Зі вступним словом до присутніх звернувся виконуючий обов’язки проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко.

“Сьогодні ми вшановуємо тих, хто 29 років тому став на захист життя мільйонів людей, своїх близьких, своєї країни. Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за своїми масштабами. Ми не повинні забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди слугуватиме прикладом для кожного з нас, буде взірцем самовідданого виконання службового обов’язку”, – відзначив Тищенко.

На заході були присутні: голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал-майор с.ц.з. Віктор Гвоздь та ветерани-чорнобильці: Анатолій   Панченко, Микола Шкарабура, Микола Дем’яненко, Сергій Щепак та інші.

Наприкінці урочистостей Олександр Михайлович разом з ліквідаторами та гостями поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля та вшанували загиблих чорнобильців хвилиною мовчання.

Продовжилися заходи у Соборному парку Черкас, де очільник закладу разом з керівництвом області та міста поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії…