Черкаси можуть втратити пологовий будинок

21 Січня 2016 12:32

DSC00941--600x450Працівники КЗ «Черкаський міський пологовий Будинок «Центр матері та дитини» база №2 б’ють на сполох. Міська влада оголосила про намір ліквідувати медичний заклад бази №2 й реорганізувати його в обласну станцію швидкої невідкладної допомоги без подальшого працевлаштування працівників нинішнього корпусу, тому вони звернулися про допомогу до yародного депутата України Миколи Томенка.

Колектив пологового пояснює, що ліквідація будівлі пологового будинку №2 є величезною помилкою, яка принесе жахливі наслідки.  Перш за все, база №2 є типовим пологовим будинком, а не пристосованим (як база №1). Жінкам буде важко отримати висококваліфіковану медичну допомогу у зв’язку з віддаленим розташуванням бази пологового будинку №1, чергами на медичні процедури та оперативні втручання, а велике скупчення пацієнтів на одній площі призведе до різкого погіршення санітарно-епідеміологічного стану і спалаху внутрішньо-лікарняних інфекцій. Також, вони звертають увагу на Закон України «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я», який встановлює заборону на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я та скорочення працівників цих закладів.

Микола Томенко просить Міністерство зберегти на високому рівні медичне обслуговування в місті Черкаси шляхом удосконалення та збереження функціонування «Центру матері та дитини» (база №2).