Вулична фотографія провінційного міста (фото)

2 Лютого 2016 09:06

Вуличні сценки на фото черкащанина Ігоря Єфімова потрапили в “об’єктив” видання Bird In Flight. Ігор – один із 25 фотографів, що, подолавши жорсткий відбір (заявки подавало 600 кандидатів), стали слухачами двомісячного курсу, в рамках якого знімали і обговорювали власні проекти.

Народився і живе в Черкасах. Закінчив Східноєвропейський університет. Працює в обласній газеті «Вечірні Черкаси». Автор персональних і колективних виставок в Україні та за кордоном. Неодноразово входив до шорт-листи та ставав переможцем фестивалів вуличної фотографії Eastreet (Польща) та Streetphotography.ru (Росія). Учасник колективних виставок Innervisions; лауреат премії «Прометей +2015» від Спілки журналістів України.

Народився і живе в Черкасах. Працює в обласній газеті «Вечірні Черкаси». Автор персональних і колективних виставок в Україні та за кордоном. Неодноразово входив до шорт-листів та ставав переможцем фестивалів вуличної фотографії Eastreet (Польща) та Streetphotography.ru (Росія). Учасник колективних виставок Innervisions; лауреат премії “Прометей +2015” від Спілки журналістів України.

“Із 2010 року я знімаю на вулиці. Для мене це найчесніший вид фотографії, бо тут усе життя, непідробні емоції і ніякої бутафорії. Наш світ дуже мінливий, а зараз Україна, можливо, змінюється навіть швидше, ніж решта планети. Мені подобається помічати і фіксувати ці зміни”, – розповідає Ігор про своє захоплення. –

Мені цікаві люди, їх звички, фрази, жести, середовище життя, манера спілкування, мода і стиль поведінки. І в цьому контексті мої фотографії – це як послання в пляшці наступним поколінням. Тому ця історія, безумовно, не просто про Черкаси чи Україну. Це історія про людину, або навіть про людство…

…У той час як основна увага прикута до мегаполісів, багато хто забуває про периферію. Великі міста часто підминають під себе індивідуальність людини. А в провінційних містечках на зразок Черкас і ще сотень подібних, життя тече в іншому темпі і навіть, можливо, в іншому сенсі.

Тут яскравіше виявляється справжній менталітет і те, що називають національним колоритом. Тут сильніше відчуваєш драйв, іноді навіть небезпеку, знімаючи на вулиці, адже тут усе це ще не поширене. Люди тут інші. У них інші цілі, інтереси, настрої, можливо, менш піднесені, але від цього лише більш щирі.

Знімаючи вулицю, я вірю, що роблю хай і невеликий, та значущий внесок в історію нашого життя. Я вважаю, що мої фотографії здатні доповнити загальну картину сьогодення”.

Efimov_01

Efimov_02

 

Efimov_03

Efimov_04

Efimov_05

Efimov_06

Efimov_07

Efimov_08

Efimov_09

Efimov_10

Efimov_11

Efimov_12

Із серії “Автопортрет”

Efimov_13

Efimov_15

Efimov_17

Efimov_18

Efimov_16