Поліція затримала чоловіка, який погрожував головреду “Черкаського кур’єра”

4 Лютого 2016 16:45
media-bar.info

media-bar.info

Головна редакторка газети “Черкаський кур’єр” Тетяна Дончева повідомила, що поліція затримала місцевого мешканця, який 31 січня накинувся на неї з погрозами фізичної розправи, повідомляє ІМІ з посиланням на MediaSapiens.

3 лютого Тетяну Дончеву було викликано на упізнання затриманого і перехресний допит.

Як повідомила Дончева, чоловік, який назвався міліціонером на прізвище “Кравченко”, зустрів її на вулиці неподалік будинку, де вона мешкає, і почав заявляти із застосуванням нецензурної лайки, що у разі, коли вона “не припинить брехати і наїзджати” на його хлопців, то він їй “відріже язика”. Дончева повідомила, що вона журналіст і намагалась з’ясувати, у чому проблема. Однак чоловік продовжував свої погрози, незважаючи на попередження викликати поліцію.

Головред викликала з дому поліцію, яка оперативно прибула на місце і склала протокол за заявою. Через кілька днів місцевого мешканця було затримано за описом журналістки.

За словами Дончевої, вона не може розкривати інформацію щодо допиту у поліції, який відбувся 3 лютого, але, на її думку, погрози не пов’язані із публікаціями “Черкаського кур’єра” про поліцію, як було сказано у повідомленні раніше. Наразі у неї дві версії – або провокація, або погрози з боку кримінальних структур. У будь-якому випадку вона заявляє, що зацікавлена у встановленні істини і причин правопорушення, і буде чекати результатів розслідування.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження з правовою кваліфікацією ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).