Черкаське КП “Фармація” подарують “любим друзям”?

18 Лютого 2016 16:00
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

Комунальне підприємство Черкаської обласної ради “Фармація” на засіданні сесії 19 лютого хочуть подарувати “любим друзям”. Так проект рішення “Про оренду цілісного майнового комплексу Черкаського обласного комунального підприємства “Фармація”, який виноситься на засідання, прокоментував колишній голова облради Володимир Гресь:

“Вчитайтесь у проект рішення. Пункт 2 та 3 гласять: припинити діяльність Черкаського обласного комунального підприємства “Фармація” шляхом приєднання його до Товариства з обмеженою відповідальністю “Фармація-Черкаси” та встановити, що Товариство з обмеженою відповідальністю “Фармація-Черкаси” є правонаступником прав і обов’язків юридичної особи, що припиняється. Тобто підприємство, яке може приносити області прибутки і до того ж несе соціальне навантаження, – хочуть просто подарувати “любим друзям” на контору, яка зареєстрована в офшорних зонах! До такого навіть донецький Тулуб не додумався, хоч також поклав око на це підприємство.

Підприємство, аптеки якого розташовані по всій області і повинні приносити прибуток і забезпечувати людей найдешевшими ліками, хочуть вкрасти. Кажуть, там борги. А в мене запитання, а де вони взялися? Якщо ще рік тому, коли після Революції Гідності оновлене керівництво обласної ради поставило питання про звільнення керівника “Фармації”, то він звітував, що підприємство закінчило рік з прибутками. Значить борги штучно наростили?”.

Як пише видання “Дзвін”, потенційний орендар майнового комплексу КП –ТОВ “Фармація-Черкаси”. За даними ЄДР, ТОВ “Фармація-Черкаси” є новоствореною юридичною особою, яка була зареєстрована лише 15.10.2015 року (тобто безпосередньо після прийняття Черкаською обласною радою рішення 17.09.2015 про підготовку передачі “Фармації” в оренду), та має в своєму складі засновників з домінуючою часткою – юридичну особу, кінцевими бенефіціарами якої є компанії зареєстровані в офшорних зонах у Белізі та на Кіпрі.