У Черкаському інституті пожежної безпеки приймали гостей

19 Березня 2016 19:37
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Сьогодні до Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобилю завітали випускники загальноосвітніх закладів із різних куточків України на щорічний День відкритих дверей. Майбутні абітурієнти разом із батьками та друзями виявили бажання ознайомитись із навчальним закладом та особисто побачити, як навчають молодь героїчній професії – рятувальник.

Програма Дня відкритих дверей була насиченою та цікавою, інформують у ЧІПБ. До уваги гостей було представлено виставку науково-методичних досягнень кафедр, демонструвалися відеофільми про життя та діяльність навчального закладу, працювали довідково-інформаційні столи, за якими працівники вишу надавали консультації щодо вступу на навчання та роздавали рекламну продукцію.

Розподілені на групи, у супроводі курсантів та студентів ЧІПБ, гості мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою навчального закладу, побачити лекційні зали, кабінети, лабораторії, електронну бібліотеку, спортивний комплекс європейського зразка, навчальну пожежно-рятувальну частину та оцінити умови проживання і харчування в інституті.

Абітурієнтам продемонстрували гасіння умовної пожежі та роботи ланки ГДЗС.

Гості ознайомилися з музеєм навчального закладу, історією інституту та подвигами його випускників.

Після екскурсії гостей запросили до центру культури та дозвілля, де відбулася зустріч із керівництвом закладу. Під час відкритого діалогу з присутніми заступник начальника інституту з персоналу полковник служби цивільного захисту Сергій Сотник розповів про організацію навчального процесу в ЧІПБ, використання сучасних технологій у підготовці кваліфікованих фахівців рятувальної справи.

Сергій Сотник наголосив: «Наш навчальний заклад має потужний науково-педагогічний потенціал та міцну матеріально-технічну базу, що дає інституту можливість постійно розвиватися відповідно до вимог часу». Потім відповідальний секретар приймальної комісії майор с.ц.з. Олександр Дядюшенко довів інформацію щодо умов проживання та побуту вихованців, спеціальностей, за якими готують фахівців, правила прийому документів, а також дав відповіді на всі запитання майбутніх абітурієнтів та їх батьків.