Нагородили рятувальника, який героїчно врятував жінку в Чорнобаї (відео)

8 Квітня 2016 12:00
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Наказом ДСНС України, за мужність і відвагу, сміливі і рішучі дії, виявлені під час рятування життя людини заступника начальника Чорнобаївської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС у Черкаській області Романа Кириленка нагородили нагрудним знаком.

Знак “За відвагу в надзвичайній ситуації” старшому лейтенанту Кириленку, який у лютому цього року на місцевій водоймі врятував 35- річну жительку селища Чорнобай, вручив начальник Управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь в присутності начальників пожежно-рятувальних підрозділів.

Нагадаємо, подія сталася 5 лютого. Тоді під час переходу через місток 35-річна жінка впала у річку Ірклій. Черговий караул Чорнобаївської пожежно-рятувальної частини на чолі із заступником начальника підрозділу Романом Кириленком, оперативно прибув на місце події.

Під час пошуків жінки, яка зникла під водою, Роман не розмірковуючи пірнув на глибину. Після кількох хвилин пошуків, йому вдалось знайти потерпілу та підняти її на поверхню. Надавши на березі їй першу медичну допомогу рятувальникам вдалось повернути потерпілу до свідомості, після чого її було передано до рук лікарів швидкої медичної допомоги.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Слід зазначити, що попри свій молодий вік, Роману Кириленку довелось пережити у своєму житті кілька складних моментів.

Після закінчення Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля його направиили для подальшого проходження служби до міста Макіївка, Донецької області. Після захоплення міста сепаратистами Роман не зрадив присязі і разом із технікою виїхав на українську територію. Після чого його було направлено на службу до Київського гарнізону пожежно-рятувальної служби.

У 2015 році на долю Романа випало брати участь у ліквідації однієї з наймасштабніших надзвичайних ситуацій в незалежній Україні, пожежі на нафтобазі “БРСМ-Нафта” у місті Васильків, Київської області. Тоді він разом із своїми товаришами рятувальниками із київського пожежно-рятувального підрозділу впродовж тижня, попри постійні вибухи резервуарів займався боротьбою із вогнем.

Того ж року він перевівся для подальшого проходження служби до Управління ДСНС у Черкаській області, таким чином потрапивши у Чорнобай.