Гран-прі фестивалю “Кобзар єднає Україну” взяли луганчани

25 Травня 2016 15:09

IMG_18001У Черкасах завершився Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», який вже вдруге проходив на теренах Черкащини та був присвячений 202-й річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Фестиваль відбувся на базі Черкаської філії Національної телекомпанії України і став творчим оглядом радіо- і телевізійних робіт журналістів зі всіх регіонів України. Загалом було розглянуто понад 80 теле- та близько 40 радіоробіт, що були представлені у восьми номінаціях. Так, відзначено майже три десятки учасників фестивалю.

Найкращою з робіт журі визнало фільм з Луганщини «Боротьба за Щастя» про війну на Сході України. Луганчани і здобули Гран-прі Всеукраїнського фестивалю. А кришталевий символ фестивалю «Кобзар єднає Україну» за радіопрограму цьогоріч повезуть на Полтавщину. Не залишилися без нагород і представники приймаючої сторони – «Черкаської регіональної дирекції». Журі відзначило високу професійність авторів 4 телепрогам, одна з яких стала переможцем у номінації. А радіожурналісти посіли перші місця в усіх представлених номінаціях.

IMG_1939-1У перервах між конкурсними баталіями, учасники фестивалю відвідували історико-культурні заходи та місця Черкащини, зокрема Канівщину та Чигиринщину, які вразили їх свободолюбивим духом і вірою українців.

– Найбільше мені сподобалося, що, не дивлячись на всі тяжкості, українці залишаються вірними українським традиціям і мають велику віру у бога … у нас атеїстичне громадство і мені дуже сподобалося в Україні божий дух, – відзначив член ради «Білоруської асоціації журналістів» Борис Горецький.

Своєю величністю і особливою енергетикою зустрів учасників фестивалю Холодний Яр. Учасники фестивалю побували в церкві Петра Калнишевського і біля тисячолітнього дуба Максима Залізняка. Особливо сподобались гостям розваги в дусі старовинних українських традицій: плетіння вінків, виготовлення ляльки-мотанки та хороводи.

З повним списком лауреатів фестивалю можна ознайомитися на сайті Черкаської філії Національної телекомпанії за посиланнями:

http://rosmedia.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=7870:2016-05-23-10-12-52&catid=44:kobzar&Itemid=3

http://rosmedia.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=7869:2016-05-23-09-28-34&catid=44:kobzar&Itemid=3

За інформацією управління культури та взаємозв’язків із громадськістю облдержадміністрації