22-річна американка Саманта Александер працюватиме з черкаською молоддю

3 Червня 2016 15:18
Саманта - на фото ліворуч (фото надане Тетяною Артеменко)

Саманта Александер (фото надане Тетяною Артеменко)

Команда Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру поповнилася волонтеркою Корпусу Миру 22-річною Самантою Александер зі США. Дівчина 2 роки займатиметься з черкаською молоддю. Її перші свіжі ідеї у флеш-мобах і квестах збираються втілити вже цього літа.

“Ми понад два роки вели переговори, аби один із волонтерів Корпусу Миру працював із молоддю Черкаської області в молодіжному ресурсному центрі. І от, нарешті, наші старання увінчалися успіхом, – розповіла “Рідній Черкащині” керівник МРЦ Тетяна Артеменко. – Чому так довго? Тому що під час подій 2014 року Революції Гідності усіх волонтерів Корпусу Миру було екстрено евакуйовано з України на невизначений термін. Потім ми мали зустрічі з працівниками Корпусу в Україні та представниками черкаських громадських організацій, щоб запевнити: Черкаси – цілком безпечне місто. Волонтерська програма відновила свою роботу з початку 2016 року”.

Саманта і Тетяна Артеменко

Саманта і Тетяна Артеменко

Програма, за якою Саманта приїхала до Черкас, називається “Молодіжний розвиток”, дівчина два роки працюватиме в обласному молодіжному центрі. За освітою американка – соціальний працівник, має досвід роботи з дітьми та молоддю в США.

“Плануємо вже традиційний молодіжний табір “Школа громадської активності”, цього року він буде направлений на розвиток у молодих людей навичок підприємництва, у тому числі – соціального, – сказара Тетяна Артеменко. – Цікавим є досвід Саманти у різного роду флеш-мобах та квестах – деякі з її оригінальних ідей ми вже плануємо втілити у Черкасах”.