Дія серіалу за поемою Шевченка “Катерина” розгортається на Черкащині

20 Червня 2016 09:00
tsn.ua

tsn.ua

В Україні знімають серіал за мотивами поеми Тараса Шевченка “Катерина”, адаптованої до сучасних реалій. На замовлення телеканалу 1 + 1 телекомпанія Sisters Production приступила до зйомок 4-серій кінопродукту.

Дія в серіалі відбувається в мальовничому селі Шуляки на Черкащині, де в сім’ї консервативних педагогів підростає дочка Катерина. У село на натурні зйомки історичної картини приїжджає столична знімальна група. Катя нестримно закохується в відомого актора Олексія Красильникова, і, як покажуть події, це змінює не тільки її життя, але і життя всіх, хто оточує дівчину.

Як розповів автор ідеї та сценарію Андрій Кокотюха, в серіалі поняття “москаль” з класичної поеми буде переосмислено.

“Мені не зовсім імпонує визначення поняття “москаля” в значенні “росіянин”, так як це не відповідає дійсності. За часів Тараса Шевченка “москалями” називали військовослужбовців царської армії, а “віддати в москалі” – мало значення “забрати в солдати”. У більш широкому значенні “москаль” – це був свого роду чужа людина, який виходив за рамки певного соціального середовища. І фраза “кохайтесь чорнобриві, та не з москалями” означає – живіть розмірено, в своїй соціально середовищі, не порушуючи її рамок, наприклад, як жили батьки Катерини. А сама ж Катерина не побоялася помилитися і вийти за рамки свого соціального кола, і закохатися в ту людину, до якої потягнулося її серце “, – пояснив сценарист.

Режисер картини – Андрій Тимченко, знайомий глядачу телеканалу “1+1” за 4-х серійною мелодрамою “Все одно ти будеш мій”. Продюсери серіалу – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Вікторія Забулонська, Марина Городецька.

Головні ролі у серіалі виконали народна артистка України Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, а також відомі глядачеві телеканалу “1+1” актори: Валерія Ходос, Марк Дробот, Дмитро Сова, Ольга Грішина, Дар’я Трегубова.

Джерело: tsn.ua