Чим живе українсько-польський табір у Черкасах?

30 Червня 2016 08:44

beb45935-7e4c-4851-b43a-123e6f9eea48Українсько-польський студентський табір працює на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України з 27 червня. Наступного після офіційного відкриття дня польська делегація  ознайомилася із матеріально-технічною базою інституту, відвідали відкритий до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи оновлений Народний музей ЧІПБ, навчальну пожежно-рятувальну частину, повідомляють у навчальному закладі.

Як виявилося, програма була дуже насиченою.

8613e697-2762-4f01-89e4-22abce54bb88На плацу навчального закладу понад сорок курсантів ЧІПБ розгорнули державний символ нашої Держави – Прапор. Присутні на цій події представники управління у справах сім’ї, молоді та спорту  Черкаської обласної державної адміністрації зазначили, що виховання сьогоднішньої молоді у дусі любові та поваги до своєї символіки – формування у майбутньому гідних патріотів своєї країни!

Після цього серед учасників літнього табору стартував особисто-командний чемпіонат з кросу. Найкращими бігунами у естафеті 4×100 метрів виявилися українські спортсмени, адже саме вони вибороли усі призові місця: перше місце – представники факультету оперативно-рятувальних сил, друге місце – спортсмени факультету цивільного захисту, а третє – бігуни факультету пожежної безпеки.

b4108eed-efb5-4f62-9ef1-80219d1f9067Також у цей день відбулася товариська зустріч команд у грі у футбол та волейбол. У футбольному матчі місця у турнірній таблиці розподілилися наступним чином: команда ФПБ, команда польських колег, збірна ФЦЗ та ФОРС. У волейболі перемогу одержали українці.

На завершення дня черкащани провели оглядову екскурсію містом для поляків. Відвідали меморіальний комплекс “Пагорб Слави”, намилувалися природою міського парку “Сосновий бір” та квітами у Долині троянд.

Повернувшись до інституту, влаштували творчий вечір “Візитівки країн”. Кожна із команд з гідністю представила власну країну. Найяскравішими моментами “візитівок” були: тематичні фільми та частування українською національною стравою – варениками .