До зими плануємо перекрити дах і відбудувати фасад, – Ткаченко про ремонт театру

30 Червня 2016 09:19
hromadske.cherkasy.ua

hromadske.cherkasy.ua

1 липня минає рік, як у Черкасах від масштабної пожежі постраждала будівля обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка. Впродовж року повноцінні ремонтні роботи так і не розпочалися. Втім, як прокоментував голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, минулого тижня в театру стартували роботи першої черги – у фінансову складчину.

“До зими плануємо перекрити дах і відбудувати фасадну частину, – цитує Ткаченка прес-служба ОДА. – Що досі не давало розпочати ремонт у погорілому торік театрі? Відповідь очевидна: брак фінансування. Відбудова театру дуже вартісна.

Нагадаю, кошти на першочергові роботи з держбюджету ми отримали лише наприкінці грудня, фактично “під ялинку”. Звісно, довелося їх повернути назад. Тепер запланували першочерговий ремонт у складчину: понад 10 млн грн із ДФРР, близько 1 млн грн із обласного бюджету (якраз за ці кошти нині й почалися роботи) та 5 млн грн із міського бюджету (щоправда, в мерії запланували спрямувати ці кошти на театр у…. грудні, тому ми вже звернулися із проханням зробити це в найближчі місяці)”.