У ЧІПБ завершився українсько-польський табір

4 Липня 2016 20:00
fire.ck.ua

fire.ck.ua

2 липня завершив свою роботу на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України українсько-польський студентський літній табір.

Нагадаємо, табір розпочав свою роботу 27 червня і основною метою його створення була інтенсифікація міжнародної співпраці між інститутом та Головною школою пожежної служби Республіки Польщі (м. Варшава).

Кінцевими етапами, запропонованими польській делегації у рамках сьогоднішнього дня, були: екскурсія до аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області, участь у практичних заняттях на навчальному полігоні ЧІПБ та перегляд спортивно-розважальних конкурсів «Богатирські забави» на території спортивно-оздоровчого комплексу «Бочка».

Прибувши до одного із найбільших підрозділів області – АРЗ спеціального призначення, – польські колеги оглянули аварійно-рятувальну техніку, обладнання та спорядження, які знаходяться на озброєнні частини, та оновлену базу газодимозахисної служби. Спілкуючись на фасаді із рятувальниками Черкащини, поляки обговорили з українськими фахівцями особливості дій на місці надзвичайних подій.

Згодом, вихованці Головної школи пожежної служби спільно із курсантами інституту показали якість набутих знань та власну вправність у рамках практичних навчань, які проходили в умовах, максимально наближених до реальності. Загалом під час комплексних занять були відпрацьовані наступні етапи: організація гасіння пожеж на залізничному транспорті з розливом нафтопродукту, пожежогасіння в промислових будівлях і проведення пошуково-рятувальних робіт в умовах технологічних завалів, гасіння модельних осередків пожежі первинними засобами пожежогасіння, проведення аварійно-рятувальних робіт при ДТП, виявлення вибухонебезпечних предметів кінологічним відділенням та ідентифікація боєприпасів часів Другої світової війни.

У другій половині дня учасники літнього табору вболівали за найсильніших на спортивно-розважальному шоу «Богатирські забави». Головним суддею змагань був  багаторазовий чемпіон світу з богатирського багатоборства у складі збірної України, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Віктор Юрченко. Змагаючись, учасники підіймали трьохсоткілограмове колесо, тягнули канатом пожежний автомобіль та виконувати інші завдання надзвичайної важкості. Цього року найсильнішими виявилися спортсмени Управління ДСНС України у Черкаській області.

Надвечір відбулося урочисте закриття українсько-польського студентського табору. В. о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко подякував закордонними колегами за участь та висловив сподівання, що усі заплановані заходи подальшої співпраці вдасться повністю реалізувати.

Джерело: ЧІПБ