Україна обіграла чемпіонів Європи. Черкасці – найрезультативніші! (відео)

18 Липня 2016 08:53

Збірна Украіни U-20 здобула переконливу перемогу в другому матчі групового раунду Євробаскету, здолавши в Гельсінкі чинних чемпіонів – команду Сербії.

792485

Як і в першому матчі турніру, дебютний період поєдинку з сербами залишився за хлопцями Максима Міхельсона. Українська збірна добротно відпрацьовувала в захисті, не дозволяючи розгулятися в фарбі сербським бігменам. В атаці наші хлопці демонстрували гру близьку до ідеальної, відвантаживши 6 триочкових з відмінним відсотком ще за перші 10 хвилин матчу. Дальня артилерія в особі Балабана, Михайлюка, Павлова і Кобця забезпечила Україні 11-очкову перевагу перед початком другої десятихвилинки.

У дебюті другої частини першої половини зустрічі парад триочкових продовжили Кобець і Зотов. Розігруючий, до речі, вийшовши з лави, помітно додав енергії нашій команді в атаці. Сербські баскетболісти, у свою чергу, намагались активно ходити в проходи або завантажувати своїх великих гравців в фарбі, де парою ефектних блок-шотів відзначився Скапінцев.

10_1468768202

Відігравши 20 хвилин у високому темпі, українська молодіжка продемонструвала зрілий і впевнений баскетбол в поєдинку з чинними чемпіонами Європи, вирушивши на велику перерву з комфортним 12-очковим гандикапом.

Після 15-хвилинної перерви українська команда впевненость в своїх силах не розгубила, а ближче до екватора третьої десятихвилинки взагалi довела перевагу до 20 очок. Дальні влучання Зотова і Павлова в черговий раз підтвердили, що в цьому матчі з кидками з дистанції у наших хлопців все в повному порядку, а суперданк Кобця, який облетівши Пено вколотив згори через Остожіча, ще дужче зарядив себе і своїх партнерів емоційно. Серби були явно деморалізовані і в якийсь момент гри перестали влучати навіть елементарні кидки. Не зумівши зупинити суперника, чинні чемпіони Європи отримали закономірний 21-очковий дефіцит перед заключним періодом.

Маючи солідну перевагу в рахунку і домінуючи на паркеті, команда Міхельсона заключні 10 хвилин матчу грала в своє задоволення, не даючи супернику приводу навіть задуматися, як би скоротити відставання. Українські баскетболісти не тільки не зменшували обертів на обох сторонах майданчика, а й встигали штампувати хайлайти – чого вартий ефектний алей-уп Михайлюка після не менш розкішної передачі від Мірошниченка.

Ще один вихованець “Черкаських Мавп” – Олександр Кобець став найрезультативнішим гравцем матчу. В його активі 20 очок.