У селі Шевченкове вкрали бронзовий пам’ятник Кобзарю

18 Серпня 2016 21:29

630_360_1471532158-2238У рідному селі поета Тараса Шевченка Шевченковому на Звенигородщині сьогодні виявили зникнення пам’ятника “Шевченко малює”.

Інформацію про зникнення пам’ятника правоохоронцям повідомив сільський голова села Шевченково. Пам’ятник Шевченку знаходився на в’їзді у село та був виготовлений з бронзи.

За словами директора Національного заповідника “Батьківщина Тараса Шевченка” Людмили Шевченко, викрадення могло бути здійснено “тільки із застосуванням серйозних спеціальних технічних засобів і механізмів”, передає видання “Новое время”.

“Звичайно, це – справа слідства, і воно повинно встановити не тільки виконавців і замовників цього ганебного пограбування, але й тих, хто не гребує збором кольорового металобрухту, якщо взагалі можна називати “брухтом” пам’ятки історії та культури”, – заявила директор заповідника.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області, на місці події працюють працівники поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.