Дніпро “запінився” біля Черкас (фото)

26 Серпня 2016 09:07

1Чергове екологічне лихо на Дніпрі в Черкасах – берег річки у Дахівці був укритий білою густою піною. Про це у своєму фейсбуку повідомила екологічний активіст Людмила Ткаченко.

“Днями стала свідком екологічно не здорової ситуації: Дніпро в Дахнівці запінився. Весь дахнівський беріг густо вкритий білою піною, немов би хтось виправ в ньому тони білизни, – зазначила Ткаченко. –
У воді та на березі не побачила жодної живої істоти. Складається враження, що хтось отримав злочинне замовлення знищити черкаську флоту та фауну. Зайти в воду не наважилась, закралася думка, що це може бути небезпечним.
Дніпро – дуже хворий, це – цілком очевидно, а “вбиваємо” його ми, своїм споживацьким до нього ставленням. З мовчазної згоди тих, хто мав би “бити на сполох”, сидячи в державницьких кріслах повільно зникає основна водна артерія України!”.

2

На думку Ткаченко, таку піну, вірогідніше за все, міг спричинити скид неочищених каналізаційних нечистот.

“Чий це невдалий експеримент мала б з’ясовувати прокуратура та екологічна інспекція. На сайтах цих державних структур не знайшла ні слова, ні пів слова про цей інцидент, – зауважила еколог. – Шановні, Ви що на іншій планеті живете? Прокидайтесь та починайте вже діяти, терпець людей уривається!”.

3