З’явилася анімована книга “Скриня. Речі Сили” на основі українського фольклору

29 Серпня 2016 09:37

0-8Львівська студія Nravo випустила анімовану презентацію інтерактивної версії книжки «Скриня. Речі Сили», створеної Яриною Винницькою та виданої у «Видавництві Старого Лева». Додаток можна безкоштовно завантажити для iOS та Android.

Анімована книга має 9 розділів – усього 36 сторінок. Гортати «Скриню» можна більше години. Книга побудована у вигляді віртуальної скрині, у яку від народження дівчини складають її придане, тому для її створення використовували елементи, пов’язані з весільним обрядом різних регіонів України.

Живі картинки книги – справжні старовинні українські скрині, орнаменти, строї, головні убори, рушники та інші народні артефакти, зібрані по всій Україні від Львова до Донецька. Наприклад, на одній зі сторінок оживають гуцульські кахлі ХІХ ст. відомого майстра Олекси Бахматюка.

Книга має і інтерактивні сторінки – наприклад, можна власноруч можна розмалювати старовинну ікону та портрет Гоголя.

Для озвучування книги використовували старовинні весільні пісні з Покуття, а також весільні інструменти — гуцульські трембіти та цимбали. Голосами проекту стали Сергій Фоменко з гурту «Мандри» та Іванка Червінська, фіналістка «Голосу країни». Дівчина також співає весільну пісню села, з якого вона родом.

Джерело: ain.ua