У Черкасах відкриваються курси робототехніки для школярів

2 Вересня 2016 13:00

unnamedЧеркаські підлітки програмуватимуть, конструюватимуть та створюватимуть  електронні схеми і пристрої, аби у майбутньому стати талановитими інженерами-розробниками, конструкторами та програмістами.

– Влітку ми уклали угоду про співпрацю із провідним українським центром робототехніки «Boteon»  – і з початком навчального року черкаські школярі  отримають можливість займатись на курсах робототехніки, що відбуватимуться на базі ЧДТУ, – заявив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор. – Ці курси навчатимуть дітей розуміти принципи дії електроніки та комп’ютерної техніки, дадуть шанс дізнатися більше про інноваційні сучасні технології – та ще у шкільному віці отримати навички перспективної і затребуваної  професії  – і у подальшому їх розвивати.

– Започаткування таких курсів відкриває для наших студентів можливість виконувати практичні лабораторні заняття та розробляти власні проекти на унікальному обладнанні, наданому центром робототехніки «Boteon». А викладачі нашого факультету також навчатимуть школярів – які, до речі, зможуть більше дізнатися про університет і у майбутньому обрати одну із технічних спеціальностей, – зазначив декан факультету електронних технологій ЧДТУ Артем Гончаров.

– Ми відкриваємо набір із   вересня  – для дітей  від 10 років. Курси діятимуть протягом усього навчального року. За цей час діти зможуть дізнатися багато цікавого про робототехніку та програмування (створення мобільних додатків, 3D-моделювання та друк), а у перспективі – і про біомедичну електроніку, – розповіла керівник представництва навчального  центру «Boteon» Оксана Яременко. –  Навчальна програма постійно коригується –  відповідно до тенденцій розвитку IT та Hi-Tech індустрії. Конструктори для навчання унікальні,  спеціально розроблені фахівцями харкіського  центру робототехніки «Boteon»:  це і мобільні роботи, і конструктор «Розумний дім»  – навчальний макет будинку  із місцями для встановлення  плати мікроконтролера і цілого спектру датчиків та пристроїв  – для можливості реалізації складних схем з використанням альтернативних джерел енергії. Діти навчатимуться моделювати та розробляти електронні пристрої та схеми – аби уже сьогодні отримати навички перспективних  професій майбутнього.