ДЮСШ у Черкасах не може дочекатися допомоги від Кличка

27 Вересня 2016 08:56

Черкаська організація ФСТ (фізкультурно-спортивне товариство) “Україна”, до якої входять декілька спортивних шкіл, не змогла повноцінно розпочати новий навчальний рік в спорткомплексі “Спартак” у центрі міста. Багатьом секціям спорту цієї ДЮСШ доводиться поневірятися по іншим залам. А все через бажання керівництва обласного фізкультурно-спортивного товариства покращити умови для дітей, пише видання “Прочерк”.

У таких умовах доводиться займатися майбутнім черкаським чемпіонам

У таких умовах доводиться займатися майбутнім черкаським чемпіонам

За словами очільниці ФСТ “Україна” Ірини Надюк, їх установа має статус громадської організації. Грошей, як і у всіх, бракує, тож організація почала шукати можливості проведення ремонтних робіт в спорткомплексі через можливі інстанції. Так вийшли на Всеукраїнську благодійну організацію “Фонд Кличків” і виграли в конкурсі “Старт до успіху!”. До цього черкаська ДЮСШ роками надсилала у “Фонд Кличків” інформацію про тренерів, їх здобутки та іншу інформацію, необхідну для перемоги в проекті.

Метою проекту є оновлення дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У Вікіпедії, до речі, перелічена кількість шкіл, яким допомагає проект. Мова там іде і про відновлення ДЮСШ в Черкасах.

СК "Спартак". Фото kartagoroda.com.ua

СК “Спартак”. Фото kartagoroda.com.ua

“Насправді ж, коли ми виграли торік конкурс, то очікували швидкого ремонту, та він досі не завершений. Спершу перекрили дах і стали робити зал вільної боротьби. По частині робіт підписав акти виконаних робіт багаторічний попередній керівник ФСТ “Україна” Валерій Дрибас. Потім стали мені давати акти на підпис. Я подивилася, за що маю розписуватися і жахнулася. Бо якщо на початку роботи почали виконувати, то потім все пішло не так. Двері встановлені косо, лінолеум здувся, тріщини, падає стеля… Якщо там сума більша мільйону, то за що ж я підписуватимуся? Я радилася з юристами і вони заборонили це робити. Разом з тим, у “Фонді” сказали, мовляв, якщо роблять ремонти за дармові гроші, то підписуй мовчки, – розповідає  Ірина Надюк.

Крім акту виконаних робіт пані Ірині стали пропонувати підписати також договір, де вказувалися досить суворі умови по співпраці “Фонду” і ДЮСШ.

“У договорі було вказано, що я повинна зберегти будівлю після ремонту в такому ж стані десять років. Інакше повинна буду повертати гроші чи розраховуватися майном. У договорі також є інші моменти, що суперечать статутній діяльності нашої організації”, – скаржиться Надюк.

Керівник спортивної установи нічого не підписувала і марне намагалася достукатися до керівництва “Фонду”- самого Віталія Кличка:

“Вийшла прикра ситуація. Нам обіцяли завершити всі ремонти і не допустити зриву тренувального процесу. Казали, що ми зайдемо в зал 20 серпня цього року. Але цього не сталося. У суботу, 24 вересня, я звітувала усім батькам дітей, які займаються в ДЮСШ, про ситуацію. Я припускаю, що до голови “Фонду” Віталія Кличка могла просто не доходити інформація про те, що відбувається в нас у Черкасах. А поки наші кращі спортсмени змушені займатися там, де їх приймуть. Так, хлопці, члени збірної України з спортивної гімнастики, поїхали тренуватися в Київський інтернат, а дівчата поїхали до Кропивницького. Наближається зима, а в нас через ремонт вирізані труби і ми не можемо увімкнути тепло. Ситуація критична…

Станом на сьогодні керівництво спортивної установи написало листи у всі можливі інстанції, а сама Ірина Надюк у Києві очікує на зустріч з Віталієм Кличком.