У сотні найупливовіших жінок України – чотири черкащанки (рейтинг)

7 Листопада 2016 08:39
На фото - Ольга Айвазовська. Фото facebook.com/olga.ajvazovska

На фото – Ольга Айвазовська. Фото facebook.com/olga.ajvazovska

Четверо черкащанок потрапили до ТОП-100 найбільш упливових жінок України, за версією журналу “Фокус”, в українській політиці, бізнесі, науці, шоу-бізнесі, спорті й медійній сфері. Це віце-спікер Ірина Геращенко, народний депутат Світлана Заліщук, громадська діячка Ольга Айвазовська, журналістка Оксана Соколова.

Ірина Геращенко посіла другу сходинку рейтингу після голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої. Черкащанка за рік піднялася на 9 позицій. Замкнула трійку лідерів політик Юлія Тимошенко. Жашківчанка Світлана Заліщук за рік додала 13 сходинок, піднявшись у рейтингу впливових жінок на 42 місце. Ольга Айвазовська – на 52 місці, піднявшись на 16 позицій, Оксана Соколова потрапила на 78 місце, втративши порівняно з минулорічним рейтингом 7 сходинок.

Як рахували? Експерти оцінювали жінок, виходячи з 5 критеріїв: можливість впливати на прийняття державних рішень, вплив на громадську думку, бізнес-вплив, особиста відомість та родинні зв’язки – і присвоювали їм місця від 1 до 100. Кожен із екпертів міг запропонувати імена тих жінок, яких не було в попередньому редакційному переліку, оцінивши їх за цією ж схемою. Рейстинг складено на основі підрахунку голосів, відданих за кожну претендентку.

Детальніше з рейтингом  можна ознайомитися ТУТ.