Петицію за PROZORRO в Черкасах рекордно підписали за один день

26 Листопада 2016 12:00

5836b6594f13fЗа петицію на сайті Черкаської міської ради від громадських організацій з вимогою  повернути  PROZORRO для допорогових закупівель в Черкасах впродовж півдоби з моменту реєстрації підписалося три сотні людей за необхідних 250.

У петиції рішення Черкаської міської ради від 17 листопада щодо скасування застосування PROZORRO для допорогових закупівель називають ганебним.

“Наслідком цього рішення є повернення до “ручних схем” вибору підрядників, які загрожують “відкатами” та договорняків на допорогових сумах ( до 200 тис. грн. для товарів та послуг та 1,5 млн. грн. – для робіт), – йдеться в тексті петиції. –

Ми впевнені, що система електронних закупівель PROZORRO дозволяє економити кошти міського бюджету, створює сприятливі конкурентні умови для бізнесу та зменшує корупцію, усуваючи чиновників від безпосереднього вибору підрядника.

Ми, як платники податків, вимагаємо від міської влади витрачати наші гроші максимально ефективно та прозоро. І саме тому закликаємо депутатів Черкаської міської ради та міського голову повернути рішення щодо обов’язкового застосування PROZORRO для допорогових закупівель”.

Це перша петиція на сайті міськради, якій вдалося так рекордно швидко набрати потрібну кількість підписів. За вимогами, щоб петиція “спрацювала” і її почала розглядати Черкаська міська рада, петиції треба набрати 250 голосів упродовж місяця.