Найхолоднішими будуть ночі 5 і 8 грудня – до -15-17°

5 Грудня 2016 07:17

hrudenДва циклони з Північної Атлантики, які додадуть ще снігу, прогнозують у Черкаському гідрометеоцентрі поточного тижня. Найбільш холодними очікуються ночі 5 та 8 грудня ( до 15-17° морозу).
Синоптики радять комунальним та дорожнім службам залишатися у стані готовності до очищення доріг і тротуарів, а мешканцям області тепліше одягатися.

Виступ Азорського антициклону, який утримує теплу погоду в більшості держав Західної Європи, служить своєрідним трампліном для пірнання на Україну циклонів з Північної Атлантики. На минулому тижні їх було три. Вони засипали наш край снігом і принесли справжні морози ( до -10-13°).

Всього з 28 листопада по області у вигляді снігу випало від 13 до 24 мм , що відповідає 1-1.7 декадній нормі. На кінець тижня сніговий покрив досягав 11-15 см, відзначалося налипання снігу на деревах і дротах та ожеледиця на дорогах. Промерзання грунту становить від 2 см ( під снігом) до 13 см ( на оголених, внаслідок вітру, ділянках).
На річках області і Кременчуцького водосховищі почалось утворення перших льодових явищ( закраїни – на річках, сало на водосховищі).