У Черкасах дитина потрапила під бетонну плиту

8 Грудня 2016 18:13

8-річний хлопчик потрапив під бетонну плиту в Черкасах сьогодні вдень. О 14.45 для його порятунку викликали рятувальників із місцевого усправління ДСНС у Черкаській області.

Як розповів речник управління ДСНС в області Костянтин Проценко, подія сталася на вулиці Козацька, коли хлопчик разом з друзями повертався додому після школи. Ковзаючись на слизькій ділянці дороги, дитина послизнулася та потрапила під бетонну плиту. Внаслідок події ліву ногу дитини затиснуло у неприродному положенні і хлопчик міг її самостійно звільнити.

sumypost.com

sumypost.com

Спроби небайдужих людей допомогти дитині успіху не мали. Остерігаючись завдати переляканому хлопцеві травму, люди відступилися та вирішили звернутися по допомогу до рятувальників.

Аби звільнити затиснуту кінцівку та не зашкодити дитині, рятувальникам першої пожежно-рятувальної частини, що оперативно прибули на місце виклику, довелось проводити роботи із застосуванням спеціального пневматичного інженерного обладнання.

Обережно піднімаючи плиту та підтримуючи від можливого зсуву інші бетонні конструкції, вони впродовж кількох хвилин звільнили ногу хлопчини.

Після цього дитину передали до рук лікарів швидкої допомоги, які доставили потерпілого до медичного закладу.