Після оприлюднення е-декларації ГПУ запідозрила нардепа з Черкащини в ухилянні від сплати податків

12 Грудня 2016 09:15

Народний депутат, обраний по мажоритарному округу №196 (депутатська група “Відродження”) на Черкащині Геннадій Бобов опинився в полі зору Генеральної прокуратури України, яка вивчила його електронну декларацію.

Як повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, ГПУ провела аналіз поданих депутатами та іншими високопосадовцями електронних декларацій і виявила серйозні проблеми у документах понад 50 нардепів. Вказані документи надіслано для перевірки за належністю до Національного агентства з питань запобігання корупції. Після чого складені ними протоколи буть скеровані до суду, а далі робота прокурора – довести винуватість у суді.

uezd.com.ua

Геннадій Бобов. Фото uezd.com.ua

Юрій Луценко проінформував, що також почався аналіз понад півтори сотні декларацій народних депутатів, де показана готівка понад 100 тис доларів в еквіваленті. Він додав, що перших 5 кримінальних проваджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з прізвищами народних депутатів. Відтак це дає можливість надати офіційне доручення відповідно до вимог КПК Державній фіскальній службі України щодо проведення позапланової перевірки на предмет ухиляння від сплати податків.

Зокрема, за словами Луценка, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо порушення податкового законодавства народними депутатами України: Нестором Шуфричем, Русланом Демчаком, Геннадієм Бобовим, Олександром Супруненком та В’ячеславом Константіновським.

“У разі підтвердження несплати податків ми звернемось з відповідним поданням до Верховної Ради України”, – цитує Луценка його прес-служба.

Нагадаємо, Бобов задекларував 209 650 000 у гривневому еквіваленті. Детальніше із його електронною декларацією можна ознайомитися за посиланням.