Скандал із черкаською вчителькою, яка ображала учнів, вивчає комісія Департаменту освіти

12 Грудня 2016 08:50

Адміністрація загальноосвітньої спеціалізованої школи №17 м.Черкаси прокоментувала ситуацію, яка склалася після оприлюднення місцевими журналістами аудіо з образами, що звучать з вуст класного керівника 5-Б класу Наталії Макаренко на адресу учнів. Вчителька хамила учням і погрожувала їм. Скандал отриманав широкий розголос у Черкасах. Ситуація ускладнилася тим, що вчителька спілкувалася недержавною, російською, мовою. У коментарі адміністрації школи зазначено, що інформацію нині вивчає комісія зі службового розслідування Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

15420987_597814903749323_4890718858932672636_n

“…доводимо до відома громадськості, що адміністрація школи стоїть на позиції захисту кожного учня нашої школи від будь-яких форм утисків, переслідування та насилля. Неприпустимо підвищувати голос, кричати та використовувати образливі порівняння та звернення!

Директором школи та його заступниками на нарадах, засіданнях методичних об’єднань та педагогічної ради систематично обговорюються питання педагогічної етики, такту та характеру спілкування, – йдеться в заяві адміністрації школи №17, оприлюдненій на сайті навчального закладу. –

Окрім того, наголошуємо, що вчителі школи при організації та проведенні навчально-виховного процесу (під час уроків, перерв, батьківських зборів, класних годин, екскурсій та взагалі усіх заходів) повинні застосовувати виключно державну мову.

Питання щодо застосування української мови тричі загострювалося під час нарад цього навчального року. Кожен вчитель ознайомився із листом Міністерства освіти та науки України №1/9-542 від 07.10.2016 року “Про застосування державної мови” та зобов’язаний його виконувати. Тим самим адміністрацією школи були проведені дії для створення сприятливих психологічно-педагогічних умов роботи закладу.

Однак адміністрація школи не отримала жодної офіційної заяви щодо педагогічної діяльності вчителя Макаренко Н.М.”.

У школі зауважують – згідно із вимогами чинного законодавства, під час розслідування повноваження про відсторонення від роботи, оголошення догани, звільнення із посади має лише Департамент освіти та гуманітарної політики.